Μωρό 5 μηνών ανάρρωσε από κορονοϊό, μετά από 32 μέρες σε κώμα

Μωρό 5 μηνών ανάρρωσε από κορονοϊό, μετά από 32 μέρες σε κώμα

Ο Ντομ, ένα μωράκι από τη Βραζιλία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο 5 μήνες μετά τη γέννησή του όπου διαγνώστηκε με κορονοϊό.  Πέρασε 54 ημέρες νοσηλευόμενο, τις 32 από αυτές σε τεχνητό κώμα και σε αναπνευστήρα. Όπως είπε ο μπαμπάς του στους δημοσιογράφους: 

«Είχε δυσκολία στην αναπνοή οπότε οι γιατροί σκέφτηκαν πως ήταν βακτηριακή λοίμωξη. Ωστόσο, η φαρμακευτική αγωγή δεν απέδωσε και η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Έπειτα, η σύζυγός μου κι εγώ αποφασίσαμε να τον πάμε σε δεύτερο νοσοκομείο όπου του έκαναν εξετάσεις. Ήταν κορoνοϊός».

«Ήταν θαύμα»  

Ο μπαμπάς του μικρού εικάζει πως κόλλησε τον ιό έπειτα από επίσκεψη σε συγγενικό σπίτι. 

«Η γυναίκα μου πρόσεξε αυτό τον ήχο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και ένας από αυτούς μάς είπε να τον πάρουμε βίντεο. Όταν το είδε, μας είπε να τον μεταφέρουμε άμεσα σε νοσοκομείο».

Η μαμά του, πάλι, θεωρεί ως θαύμα το πως κατάφερε να επιζήσει και να συνέλθει από κάτι τόσο σοβαρό σε τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής του:

«Πρώτα ένιωσα ανακούφιση. Μετά απερίγραπτη ευτυχία. Ανυπομονούμε να τον πάρουμε ξανά σπίτι μετά από πάνω από 50 μέρες στο νοσοκομείο». 

Ο Ντομ θα γιορτάσει τους 6 μήνες ζωής του στο σπίτι του

Ο Ντομ θα γιορτάσει τους 6 μήνες ζωής στις 14 Ιουνίου στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από συγγενείς και φίλους που θα του ευχηθούν από τις οθόνες των υπολογιστών τους, την ώρα που η  Λατινική Αμερική έχει αναδειχτεί σε επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά. 

Πηγή: lifo.gr

v