Eλαφριά σνακ για να τσιμπολογάς όλη μέρα χωρίς ενοχές (μόνο με 100 θερμίδες)

Eλαφριά σνακ για να τσιμπολογάς όλη μέρα χωρίς ενοχές (μόνο με 100 θερμίδες)

Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών επιβάλλεται να προσέξουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε-στο κάτω-κάτω θέλουμε να βγούμε στην παραλία και να νιώθουμε τέλεια με το σώμα μας. Υπάρχει τρόπος να προσέξουμε και, πιστέψτε μας, με τα παρακάτω σνακ ούτε που θα καταλάβετε ότι προσέχετε την διατροφή σας!

 

Ποπκόρν

Το ποπκόρν μικροκυμάτων περιέχει 100 θερμίδες σε ολόκληρες κούπες. Εφόσον δεν χρησιμοποιήσετε βούτυρο και δεν βάλετε παραπάνω αλάτι, το ποπκόρν είναι ιδανικό σνακ-ειδικά για τις βραδινές λιγούρες.

Μίνι quesadilla

Μια μικρή τορτίγια ολικής, τυρί χαμηλών λιπαρών, μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και έχετε έτοιμη μια μικρή quesadilla που θα σας χορτάσει ικανοποιητικά.

Cottage cheese και πεπόνι

Το πεπόνι περιέχει βιταμίνες και αρκετές φυτικές ίνες, ενώ το αγαπημένο cottage cheese είναι πολύ καλή πρωτεΐνη, με χαμηλά λιπαρά. Όταν συνδυάζονται μαζί αποτελούν το τέλειο σνακ.

Τρία κρακεράκια με τυρί

Τρία κρακεράκια ολικής με μια φέτα τυριού χαμηλών λιπαρών, μας στοιχίζουν μόλις 100 θερμίδες, και μας χορταίνουν για μερικές ώρες

14 αμύγδαλα

Δεκατέσσερα αμύγδαλα ισοδυναμούν με 100 θερμίδες. Όπως επίσης και 20 φιστίκια! Τώρα που το γνωρίζετε, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τους ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας.

Ψητό μήλο

Κόψτε το μήλο σε φέτες και ψήστε το στον φούρνο με λίγη κανέλα. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και άκρως χορταστικό!

¾ της κούπας μάνγκο

Το μάνγκο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο φρούτο και τα 3/4 της κούπας έχουν μόνο 90 θερμίδες! Αν θέλετε να σας δώσει την αίσθηση σορμπέ, μπορείτε να το καταψύξετε.

8 baby καρότα με χούμους

Τα καρότα προσφέρουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ 2 κουταλιές της σούπας χούμους μας δίνουν πρωτεΐνη. Ένας υπέροχος και χορταστικός συνδυασμός!

Φέτες μήλου με φιστικοβούτυρο

Δυο κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο και 2/4 της κούπας φέτες μήλου, σίγουρα θα σας χορτάσουν καθώς το συγκεκριμένο σνακ προσφέρει ίνες, λιπαρά και πρωτεΐνη.

Μια κούπα ντοματόσουπα

Η ντοματόσουπα είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Μία κούπα θα μας στοιχίσει μόλις 74 θερμίδες. Καταπληκτικό σνακ ακόμα και τις ημέρες του καλοκαιριού!

Μια κούπα σταφύλια

Αυτό το φρούτο, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά του, είναι πολύ χαμηλό και σε θερμίδες, καθώς μας προσφέρει μόλις 62 θερμίδες ανά κούπα.

Πληροφορίες από iatronet.gr

v