5 εύκολες ασκήσεις γυμναστικής ενώ κάνετε δουλειές στο σπίτι

5 εύκολες ασκήσεις γυμναστικής ενώ κάνετε δουλειές στο σπίτι

Το να βρεις χρόνο να κάνεις γυμναστική στο σπίτι, όταν είσαι μαμά είναι πολυτέλεια. Ωστόσο εάν συνδυάσουμε τις δουλειές του σπιτιού με απλές ασκησούλες μπορούμε να γυμνάσουμε το σώμα μας και μάλιστα, ικανοποιητικά. Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω άρθρο.

Πριν απλώσετε τα ρούχα

 

 

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το άπλωμα των ρούχων χρησιμοποιώντας το καλαθάκι με που φυλάμε τα ρούχα. Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και λυγίστε τα γόνατα αργά, σαν να θέλετε να καθίσετε σε μια αόρατη καρέκλα. Σταματήστε όταν οι μηροί σας έρθουν σε παράλληλη θέση με το έδαφος, σχηματίζοντας μια ορθή γωνία με την κνήμη. Πιάστε το καλαθάκι με τα ρούχα και μετρήστε αργά ως το 15. Σηκωθείτε αργά σπρώχνοντας με τα πέλματα και γόνατα. Κάντε την άσκηση 10 φορές!

Καθαρίζοντας τα ντουλάπια ή τα τζάμια

Kαθαρίστε το σημείο που έχετε ψεκάσει με σταθερές κυκλικές κινήσεις πιέζοντας το πανί στο τζάμι. Κάντε το ίδιο για όλη την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας διαφορετικό χέρι τη φορά και δώστε την ευκαιρία στους ώμους σας να γυμναστούν. Όταν τελειώσετε με το καθάρισμα, ακουμπήστε και τα δύο χέρια επάνω στο τζάμι (κρατώντας πανιά για να μην κάνετε δαχτυλιές), πατήστε ελαφρώς πιο πίσω και κάντε μερικά πους-απς ώσπου να κουραστείτε, για λίγη έξτρα άσκηση πριν από την επόμενη αγγαρεία.

Όταν πλένετε τα πιάτα

Ένας εύκολος τρόπος για να γυμναστούν τα πόδια την ώρα που πλένετε τα πιάτα είναι ο εξής: ενώστε τα πόδια έτσι ώστε οι μηροί να ακουμπούν μεταξύ τους. Τεντώστε, ρουφώντας την κοιλιά σας και σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας. Μετρήστε αργά ως το 20 και κατεβείτε αργά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με τα πιάτα.

Όταν σκουπίζετε ή σφουγγαρίζετε

Μια πολύ καλή άσκηση για τα πόδια είναι οι προβολές που θα σας επιτρέψουν να εστιάσετε στο κάθε πόδι ξεχωριστά. Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο σε ορθή γωνία. Ο μηρός βρίσκεται παράλληλα με το έδαφος και το πίσω γόνατο ίσα που ακουμπά στο έδαφος. Επανέρχεστε αργά στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι, ενώ παράλληλα σκουπίζετε ή σφουγγαρίζετε.

Μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό...

...μπορείτε να δουλέψετε με τα χεριά σας. Ακουμπήστε και τα δυο χέρια στον πάγκο της κουζίνας, απομακρύνετε τα πόδια και αρχίστε τα push ups παίρνοντας πάντα βαθιές ανάσες. Η άσκηση είναι εύκολη και γυμνάζει!

 

v