«Να θυμάστε ότι πάντα θα έχετε η μία την άλλη»: το συγκινητικό γράμμα μιας μαμάς στις κόρες της

«Να θυμάστε ότι πάντα θα έχετε η μία την άλλη»: το συγκινητικό γράμμα μιας μαμάς στις κόρες της

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο για έναν γονιό απ' το να βλέπει τα παιδιά του να μεγαλώνουν ευτυχισμένα και αγαπημένα. Είναι μεγάλος καημός να βλέπεις αδέρφια να μην μιλιούνται ή να έχουν άσχημες σχέσεις μεταξύ τους. Γι' αυτό και όλοι μας προσπαθούμε πάρα πολύ για να είναι δεμένα τα παιδιά μας.

Όταν είναι μικρά είναι πιο εύκολο. Όταν μεγαλώνουν όμως πολλές φορές απομακρύνονται. Όπως λέει και αυτή η μαμά ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι τα αδέρφια οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή τους, πάντα θα έχουν το ένα το άλλο για να στηριχτούν.

«Αγαπημένες μου κόρες,

Σας βλέπω να μεγαλώνετε μαζί και χαίρομαι αφάνταστα που είστε τόσο δεμένες. Παίζετε παρέα, κάνετε σκανταλιές μαζί και όταν σας ρωτάνε ποια είναι η καλύτερή σας φίλη, δείχνετε η μία την άλλη.

Ζωγραφίζετε στο πάτωμα και καμιά φορά σας ακούω από την κουζίνα να τσακώνεστε για τα χρώματα και για το ποια έχει καλύτερη ζωγραφιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ταινίες! Έχετε τελείως διαφορετικές προτιμήσεις κι όμως στο τέλος κουρνιάζετε στον καναπέ γελώντας αγκαλιασμένες.

Οι καυγάδες σας κρατούν λίγο και γρήγορα συμφιλιώνεστε! Ακόμη κι όταν κρατάτε μούτρα η μία στην άλλη, λίγο μετά κάνετε μια αστεία γκριμάτσα και αμέσως είσαστε ξανά καλύτερες φίλες. Και πραγματικά, αυτό είστε τώρα!

Όταν πηγαίνουμε στην παιδική χαρά παίζετε κυρίως μεταξύ σας και όταν πρέπει να φτιάξετε ομάδες για ένα παιχνίδι πάντα είστε στο ίδιο ''στρατόπεδο''. Πάρολα αυτά η μία προτιμάει την τραμπάλα και η άλλη την τσουλήθρα. Είστε τόσο διαφορετικές!

Η μία είναι πιο ντροπαλή και τρυφερή, ενώ η άλλη εξωστρεφής-σωστό ζιζάνιο! Αλληλοσυμπληρώνεστε όμως γι'αυτό και περνάτε όσο όμορφα μεταξύ σας. 

Αυτή τη στιγμή είστε εκτός από αδερφές και κολλητές. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, θα έρθουν διαφορετικοί άνθρωποι στη ζωή σας. Φίλοι, παρέες και αγόρια. Θα έχετε διαφορετικό πρόγραμμα και χόμπι και θα αρχίσετε να κάνετε πολλά πράγματα χωριστά.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα είστε τόσο κοντά, όσο είστε τώρα. Ειδικά, όταν στο σχολείο θα είστε σε διαφορετικές τάξεις. Ίσως, και να ξεχάσετε ότι ότανήσασταν μικρές, ήσασταν αχώριστες. Μπορεί ακόμα, κάποτε, να εκνευρίζετε η μία την άλλη συνεχώς και να μη μιλιέστε για μέρες!

Όλα μπορεί να συμβούν. Αυτό που θέλω να ξέρετε όμως είναι ότι οτιδήποτε κι αν έρθει στο μέλλον πάντα θα έχετε η μία την άλλη για να βασιστείτε. Στις χαρές και τις λύπες θα είστε ενωμένες σαν γροθιά και μαζί, οι αδερφούλες, θα αντιμετωπίζετε όλα τα εμπόδια.

Οι γονείς ''φεύγουν'' κάποια στιγμή. Η κληρονομιά τους είναι τα παιδιά τους και η ευτυχία τους τ' αδέρφια να είναι αγαπημένα μεταξύ τους. Κι αυτό εύχομαι κι εγώ για εσάς.

Εύχομαι να μην σταματήσετε ποτέ να υπερασπίζεστε η μία την άλλη! 

Σας φαντάζομαι μεγάλες κοπέλες πια, να βγαίνετε έξω, να λέτε τα μυστικά σας, να κλέβετε η μία τα ρούχα της άλλης και πραγματικά συγκινούμαι. Θέλω πολύ να σας δω έτσι!

Με νοιάζει πραγματικά να ξέρω ότι ο δεσμός σας είναι τόσο δυνατός που τίποτα δεν μπορεί να τον σπάσει. Είστε οι κόρες μου και θέλω το καλύτερο και για τις δυο σας.

Με αγάπη,

Η μαμά σας.»

v