«Από πότε είναι κατακριτέο για μια μαμά να λέει το παράπονό της; Σταματήστε να κρίνετε!»

«Από πότε είναι κατακριτέο για μια μαμά να λέει το παράπονό της; Σταματήστε να κρίνετε!»

Στη ζωή μιας μαμάς πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα την κρίνουν, θα την κατηγορήσουν ή θα αμφιβάλλουν για το αν είναι καλή μητέρα και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ουσιαστικό για την ίδια. Αρκεί να πει φωναχτά ένα παράπονο ή πόσο δύσκολη μέρα είχε με τα παιδιά και αρκετοί θα «πέσουν» πάνω της για να την κάνουν να αισθανθεί άσχημα. Όπως και η μαμά στο παρακάτω άρθρο, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: «Από πότε είναι κατακριτέο για μια μαμά να λέει το παραπονό της;»

«Πριν λίγες εβδομάδες, είχα μια πολύ δύσκολη μέρα με τους γιους μου. Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία! Καθώς διατηρώ δικό μου blog, μοιράστηκα την ιστορία μου και με άλλους γονείς στα social media. Υπήρξαν πολλοί εκείνοι που ταυτίστηκαν μαζί μου και έλαβα αρκετά μηνύματα τύπου ''σε νιώθω'' ή ''και εγώ τα ίδια περνάω''.

Πήρα όμως και άλου είδους μηνύματα, πάλι από γονείς όπως ''Αν δεν αντέχεις τα παιδιά σου, καλύτερα να μην έκανες'', ''Να νιώθεις ευγνωμοσύνη που μένεις σπίτι με τα παιδιά'' ή ''Σταμάτα να γκρινιάζεις! Όλες οι μαμάδες τα ίδια με σένα κάνουν!''

Ήταν λες και στο άρθρο που ανέβασα έγραφα ότι μισώ τη μητρότητα και την καθημερινότητά μου και δεν αντέχω τα παιδιά μου. Φυσικά, τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει...

Γιατί, λοιπόν, τόση κακία;

Γιατί ένα άρθρο που περιέγραφε μια δύσκολη μέρα, εκνεύρισε τόσο πολύ;

Από πότε είναι κακό και κατακριτέο για μια μαμά να λέει το παραπονό της; Είναι τόσο ανθρώπινο και φυσιολογικό! Κι όμως τη στιγμή που θα παραπονεθείς όλος ο κόσμος θα σταθεί απέναντί σου να σου υποδείξει ότι πρέπει να νιώθεις ευτυχία και ότι το παιδί είναι δική σου επιλογή.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ΟΛΕΣ οι μαμάδες γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους είναι ευλογία. Κι όλες ξέρουν πόσο απαιτητική είναι η μητρότητα. Το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι καθόλου εύκολο-το να μοιραστείς μια δύσκολη στιγμή σου δεν σε κάνει αχάριστη.

Το χειρότερο σχόλιο που διάβασα ήταν το εξής: ''τράβα να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, γιατί δεν έχεις ιδέα!'' Πραγματικά με έκανε να γελάσω! Γιατί είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης. 

Αν απλώς έκανα παράπονα για τη δουλειά μου ή για μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, τότε όλοι ξαφνικά θα με καταλάβαιναν. Αυτό όλοι το ζουν και το αντιλαμβάνονται. Κανείς δεν θα βρεθεί να σε πει αχάριστη...

Έχω γράψει πολλά βιωματικά άρθρα για το μεγάλωμα των παιδιών κυρίως, γιατί αυτό με βοηθάει να εκφραστώ. Δεν συγκρίνω την κατάστασή μου με κανέναν και δεν λέω ότι περνάω πιο δύσκολα από κανέναν. 

Όλοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τη δυσκολία του να μεγαλώνεις παιδιά και μπορείς να το συζητήσεις σιγανά με μια φίλη σου ή τον άντρα σου. Αν όμως το πεις δυνατά, θεός φυλάξοι, η κατακραυγή του κόσμου είναι τεράστια!»

Πηγή: herviewfromhome.com

v