Μαμά δύο παιδιών έμεινε άστεγη κι έχτισε μόνη της ένα ολόκληρο σπίτι για να μείνουν!

Μαμά δύο παιδιών έμεινε άστεγη κι έχτισε μόνη της ένα ολόκληρο σπίτι για να μείνουν!

Είναι μια σκληρή αλήθεια ότι η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως θέλουμε. Οποιοδήποτε εμπόδιο κι αν ρίχνει στο δρόμο μας, όμως, πρέπει να βρίσκουμε το κουράγιο και την εφευρετικότητα να το ξεπερνάμε. Όπως έκανε αυτή η μαμά που βρέθηκε διαζευγμένη και χρεωμένη, με δυο παιδιά στην αγκαλιά, να μην μπορεί να συντηρήσει το σπίτι που έμεναν. Στα πρόθυρα του μείνει άστεγη, λοιπόν, βρήκε μια λύση που εκ πρώτης όψεως μοιάζει ακατόρθωτη. Εκείνη, πάλι, το πήρε πατριωτικά, κατόρθωσε να υλοποιήσει την τρελή ιδέα της και να στεγάσει την οικογένειά της!

Αφού ξεμπέρδεψε με τα χρέη της, η Σαρλότ άφησε το σπίτι της και με 10.000 δολάρια Αυστραλίας στην τσέπη και την οικοσκευή της «στην πλάτη», έκανε μια πρωτοφανή συμφωνία με τον παππού της. Εκείνος της παραχώρησε ένα μέρος της αυλής του, και η Σαρλότ έχτισε ένα μικρό σπίτι απ’ το μηδέν με τα ίδια της τα χέρια και ό,τι υλικά μπορούσε να πάρει με το μικρό της μπάτζετ.

Το εγχείρημα ήταν αληθινά ανήκουστο, αλλά με τη βοήθεια του παππού της, ο οποίος ήταν αυτός που είχε την τρελή ιδέα εξαρχής, η νεαρή μαμά κατάφερε να το φέρει εις πέρας και σήμερα έχει το δικό της σπίτι, που δεν χρειάζεται να αποπληρώσει σε καμιά τράπεζα ή πρώην σύζυγο για το απολαύσει πραγματικά. Η μόνη της υποχρέωση είναι να επιστρέψει λίγα-λίγα τα χρήματα που δανείστηκε απ’ τον παππού της, αφού για να συμπληρώσει το μπάτζετ χρειάστηκε να πάρει ένα «οικογενειακό» δάνειο, αλλά και να πουλήσει όσες συσκευές ή έπιπλα δεν χωρούσαν στο μικρό αλλά πρακτικό, DIY σπιτάκι της.

Αν το σκεφτεί κανείς, αυτό που έκανε η απίθανη μαμά είναι πέραν λογικής, αφού δεν πλήρωσε ούτε έναν μάστορα που σημαίνει ότι έμαθε πως γίνεται και έφτιαξε ολομόναχη, όχι μόνο το ξύλινο «σασί» του σπιτιού, αλλά τη στέγη, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά και ό,τι άλλο απαιτείται για να έχεις ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι.



Στην πορεία, έπρεπε να βρίσκει πρακτικές και οικονομικές λύσεις για όλα, χωρίς να θυσιάσει καθόλου ζωτικό χώρο για τα παιδιά ή κάποιες απ’ τις βασικές λειτουργικότητες. Τα κατάφερε βάζοντας το μυαλό και τη φαντασία της να δουλέψουν, ψάχνοντας έπιπλα σε πολυκαταστήματα και αγορές μεταχειρισμένων και φυσικά, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις του παππού της, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των υπέροχων αγοριών της.

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς, από ένα τεράστιο μπράβο για μια γυναίκα που αποτελεί έμπνευση για όλους μας και ειδικά όσους βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και νιώθουν πως χρειάζονται ένα… θαύμα!

Τα θαύματα, λοιπόν, μας λέει η Σαρλότ με το κατόρθωμά της, βρίσκονται μέσα μας: στην ψυχή, το μυαλό και τα χέρια μας!

v