Καλοκαίρι με νεογέννητο: πώς να κρατήσουμε το μωρό μας ασφαλές και χαρούμενο

Καλοκαίρι με νεογέννητο: πώς να κρατήσουμε το μωρό μας ασφαλές και χαρούμενο

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή, αλλά και μια δύσκολη περίοδος για όσους έχουν νεογέννητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες θέλουν αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, αφού τα νεογέννητα ζεσταίνονται γρηγορότερα από εμάς και δεν ιδρώνουν κανονικά ώστε να προσαρμόζονται ομαλά στις νέες συνθήκες. Παράλληλα, πρέπει να μένουν ενυδατωμένα και προστατευμένα από κινδύνους, όπως είναι η αφυδάτωση, το ηλιακό φως και φυσικά, οι καύσωνες.

Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, εκτός από το να γνωρίσετε στο μωράκι σας τις ομορφιές της εποχής, πρέπει να είστε και πάρα πολύ προσεκτικοί!

Συχνότερα γεύματα για καλύτερη ενυδάτωση

Το καλοκαίρι, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αφυδάτωσης. Για να αποφύγουμε, λοιπόν, δυσάρεστες εκπλήξεις, κι αφού το μωρό μας τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με γάλα, αυξάνουμε τη συχνότητα των γευμάτων και την τηρούμε όσο πιο πιστά γίνεται, είτε θηλάζουμε είτε χρησιμοποιούμε φόρμουλα. Έτσι, το σώμα του μωρού θα έχει πάντα τα υγρά που χρειάζεται. 

Διαρκής προστασία απ’ τον ήλιο

Ένα μωρό κάτω των 6 μηνών δεν πρέπει να εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου. Προτιμάμε, λοιπόν, να βγαίνουμε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός και αποφεύγουμε να μένουμε πολύ ώρα στο αυτοκίνητο, ειδικά αν δεν έχουμε μεμβράνες στα πίσω τζάμια.

Όταν έρθει η ώρα της βόλτας, κρατάμε το μωρό όσο γίνεται πιο προστατευμένο από τον ήλιο και του φοράμε πάντα ελαφριά ρούχα που καλύπτουν το σώμα του χωρίς να το ζεσταίνουν. Παράλληλα, φροντίζουμε να καλύπτουμε το κεφαλάκι του με καπέλο και να το κρατάμε σε διαρκή σκιά. 

Σχολαστική φροντίδα του δέρματος

Το καλοκαίρι, το δέρμα του μωρού είναι πιο ευάλωτο στους συνήθεις κινδύνους. Αλλάζουμε πάνες πιο συχνά (ακόμη κι αν δεν είναι γεμάτες) για να μη συγκαίγεται και φροντίζουμε να προστατεύουμε το δερματάκι του σε κάθε αλλαγή, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Η αδιάβροχη κρέμα Baby Care extra calm cream, με συστατικά του προστατεύουν και φυτικά εκχυλίσματα που ανακουφίζουν την ευαίσθητη περιοχή, διατηρεί την ελαστικότητα και την υγρασία της επιδερμίδας του μωρού σας. 

 

Εκτός απ' το να προσέχουμε να μην συγκαεί, όμως, πρέπει να κρατάμε ολόκληρο το σωματάκι του ενυδατωμένο και προφυλαγμένο απ’ τη βρεφική ξηροδερμία με εξειδικευμένα και δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα. Η απαλή κρέμα Baby Care soothing cream, Νο 1 στις βρεφικές ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος φαρμακείου*, είναι κατάλληλη για την καθημερινή φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας του, ενώ το φυσικό λαδάκι Baby Care natural oil , ιδανικό για χρήση από την 1η μέρα αλλά και για την περιποίηση της νινίδας, προστατεύει, ενυδατώνει και κρατά απαλό το δερματάκι του μωρού σας από το πρωί έως το βράδυ!

 

IQVIA, 88B2A CR.&PASTES F.BABY FAC.&BO, PRD, Units, Value, Pharmacy Sell-out Data YTD 03/2020.

Προσοχή στον καύσωνα

Όταν η θερμοκρασία ανέβει σε επίπεδα που δυσκολεύουν ακόμη κι εμάς, καλό είναι να έχουμε στο νου μας ότι για το νεογέννητο τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο χώρος που βρίσκεται το μωρό μας να είναι πάντα δροσερός και να έχει σταθερή θερμοκρασία.

Παρακολουθούμε διαρκώς τη διάθεσή του και έχουμε το νου μας για επικίνδυνα συμπτώματα. Αν για παράδειγμα παρατηρήσουμε κόκκινο, ζεστό και στεγνό δέρμα, ατονία, γρήγορο ή αδύναμο παλμό και ναυτίες ή εμετούς, ζητάμε αμέσως τις συμβουλές του παιδιάτρου μας.

v