Λαχταριστό σουβλάκι σε δροσερές πλατείες: 7 μέρη για να φάτε ενώ παίζουν τα παιδιά

Λαχταριστό σουβλάκι σε δροσερές πλατείες: 7 μέρη για να φάτε ενώ παίζουν τα παιδιά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όσοι είμαστε ακόμα στην Αθήνα, χρειαζόμαστε μικρές, καθημερινές διεξόδους! Και τι καλύτερο από σύντομες αποδράσεις κοντά στο σπίτι μας, σε ανοιχτές πλατείες χωρίς συγχρωτισμό, καλοκαιρινή δροσιά και άπλετο χώρο για να παίζουν τα παιδιά ενώ απολαμβάνουμε το φαγητό μας με τη παρέα μας;

Και για να μας μείνουν και λεφτά για διακοπές, προτιμάμε οικονομικά στέκια με ελληνικό, παραδοσιακό σουβλάκι! 

Μοναστηράκι, «Ο Θανάσης»

Μητροπόλεως 67, 2103244705

Στην πιο όμορφη και  ιστορική περιοχή, στην καρδιά της Αθήνας, βρίσκεται το πασίγνωστο, πλέον, ψητοπωλείο «Θανάσης». Όλοι έχουμε γευτεί τα μοναδικά κεμπάπ του και, ακόμα και σήμερα, η γεύση του μας συγκινεί! Ωστόσο, ένας ακόμα λόγος για να κατέβουμε στο Μοναστηράκι και να κάνουμε μία στάση στον «Θανάση», είναι ο πεζόδρομος και η πλατεία που επιτρέπει στα μικρά παιδιά της παρέας να παίξουν ενώ εμείς οι μεγάλοι απολαμβάνουμε το φαγητό μας και περνάμε μερικές όμορφες και ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές. 

Πλατεία Φλέμινγκ, «Ο Μιχάλης»

Πλατεία Φλέμινγκ 4, Κουνέλια, Χαϊδάρι, 210 5816530

Το καλοκαίρι θέλει άπλα, δροσιά, κουβεντούλα, ανεμελιά και... καλό φαΐ! Όλα αυτά θα τα βρέιτε  στον Μιχάλη! Η φιλοσοφία του περιγράφεται με τρεις λέξεις: Αυθεντικό – Φρέσκο – Καθαρό! Βρίσκεται εκεί για 51 ολόκληρα χρόνια και όλο το μενού εστιάζει στις
γεύσεις της αυθεντικής ταβέρνας. Εκτός από νοστιμότατο και καλοψημένο σουβλάκι, 
θα βρείτε κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σεφταλιές και μπιφτέκι όλα με τόπο παρασκευής την κουζίνα τους, με φροντίδα και συνταγές για απαιτητικούς ουρανίσκους. Οι ψαγμένοι θα βρουν και την προβατίνα τους!



Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ο ανοιχτός χώρος για να παίξουν άφοβα τα παιδιά όσο εσείς τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας και περνάτε λίγες... ενήλικες στιγμές! 

Πλατεία Παλιού Φαλήρου, «Τσιγκουίνος»

Αμφιτρίτης 7, 210-9822654

Φαντάσου μια πλατεία νησιού. Έχει την αύρα της θάλασσας, κι ας μην την βλέπει, έχει την χαλαρότητα των διακοπών, τα γέλια του κόσμου, τα λαμπιόνια που έχουν τυλιχτεί γύρω από τις σιδεριές και τις καρέκλες παλιού θερινού σινεμά. Κάπως έτσι είναι και ο εξωτερικός χώρος του ψητοπωλείου Τσιγκουίνου στην πλατεία Παλαιού Φαλήρου και αν μένεις νότια, αξίζει να τον επισκεφθείς!

Αξίζει να δοκιμάσεις από τα τυλιχτά και το σουτζούκι καλαμάκι, έως τον παστουρμά. Μην τον φοβάσαι, δεν θα βρωμάς μετά. Δοκίμασε επίσης σις κοτόπουλο και άσε την γεύση του να σε ταξιδέψει προς Πόλη μεριά. Κανένα από τα ανατολίτικα πιάτα δεν είναι τιγκαρισμένα στα μπαχάρια και βαριά. Είναι όλα τους στην σωστή αναλογία και στην υπέρτατη γεύση.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου, «Διόνυσος»

Κυψέλη, Ιθάκης 9-12, 2108211369

Νικητής στην κατηγορία του γύρου, ο «Διόνυσος» παραμένει από το 1969 που άνοιξε ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα της πρωτεύουσας χωρίς ωστόσο να σταματήσει να εξελίσσεται. Έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του όλα τα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου.

Κι ενώ τα παιδιά παίζουν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου χωρίς να συγχρωτίζονται, εσείς απολαμβάνετε χοιρινούς γύρους από παντσέτα, μπούτι και σπάλα κι άλλους τόσους 18κιλους από κοτόπουλο, κυρίως μπούτι. Κρέας πεντανόστιμο, κοκορετσάτο, χυμώδες, μεστό αλλά και ελαφρύ μαζί.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, «Πράσινο πιπέρι»

Πλατεία  Ηρώων Πολυτεχνείου 15, Νέα Πεντέλη, 210 8046001

Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη έχει εξελιχθεί σε ένα ψηφιδωτό που μπορεί σε λίγα τετραγωνικά να βρει κάποιος άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, με σημείο αναφοράς το κέντρο της πλατείας που παίζουν ελεύθερα τα παιδιά! Στο μέτωπο του πιο αγαπητού μας εδέσματος – του σουβλακιού (κι όχι μόνο!) – το Πράσινο Πιπέρι είναι αδιαπραγμάτευτος μονόδρομος.

Μεταμοντέρνο, με φινετσάτη αισθητική και οικογενειακή ατμόσφαιρα, το Πράσινο Πιπέρι είναι ένας χώρος στον οποίο θα φας καλά, ποιοτικά και χορταστικά (και οικονομικά!) Το μενού περιλαμβάνει τρυφερό στήθος κοτόπουλο, χειροποίητο ανατολίτικο κεμπάπ, σπαλομπριζόλα 600 γρ. και απολαυστικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυλίγονται σε καλοψημένες πίτες και γίνονται γευστικές «εκρήξεις» (πρόσθεσε φέτα στα υλικά και θα μας θυμηθείς!)

Πλατεία Λαμπρινής, «Βοσκοπούλα»

Σιβόρων 87, Γαλατσι , 210 2933285 – 210 2222363



Το πασίγνωστο στέκι των απαιτητικών καλοφαγάδων της Αθήνας, που επεκτάθηκε αλλά και ανανεώθηκε αισθητικά και διακοσμητικά, αποτελεί μία καλή επιλογή για μία οικογενειακή έξοδο με καλό φαγητό, άπλα και παιχνίδι στην πλατεία!

Βρίσκεται στην πλατεία Χριστιανουπόλεως- από το 1980. Απλώνει τραπεζάκια (και την ευωδιά των ψητών της) στο πεζοδρόμιο αλλά και την ευρύχωρη, δροσερή πλατεία κι έτσι, γίνεται ιδανικός οικογενειακός, γαστρονομικός προορισμός! Στη «Βοσκοπούλα» θα βρείτε ψητά, ορεκτικά και σουβλάκια, αλλά κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δοκιμάσετε το συκώτι και το κοντοσούβλι της. Υπολογίστε περίπου 10-15 ευρώ το άτομο και σημειώστε ότι οι μερίδες είναι γενναίες.

Πλατεία Αναλήψεως, «Το Σουβλάκι των Βριλησσίων»

Βριλήσσια, 210 6131951

Πάνω στην πλατεία των Βριλησσίων βρίσκεται το σουβλατζίδικο που συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα και την ελληνική κουζίνα, χαρίζοντά στους πελάτες του ένα γεύμα... αριστούργημα! 

Ένα γνήσιο της υπογραφής που βρίσκει τις ρίζες του στο μακρινό 1965, όταν και άνοιξε το πρώτο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από μια ευρεία γκάμα εκλεκτών και extra large κρεατικών πειρασμών από αγνές πρώτες ύλες και πάντα με πυξίδα το μεράκι και την αγάπη για την αληθινή κρεατοφαγία, το Σουβλάκι των Βριλησσίων δεν είναι παρά η μέκκα κρεατοφαγίας στα βόρεια προάστια.

v