Τα καλοκαίρια του γονιού είναι γεμάτα από ανεκτίμητες στιγμές με τα παιδιά του!

Τα καλοκαίρια του γονιού είναι γεμάτα από ανεκτίμητες στιγμές με τα παιδιά του!

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που αρέσει σε όλους γιατί ο χρόνος επιμηκύνεται μαζί με τη μέρα, τα σαββατοκύριακα γίνονται αφορμές για εκδρομή και, φυσικά, κάνουμε τις πιο μεγάλες και όμορφες διακοπές του χρόνου. Για τους γονείς, όμως, έχουν επιπλέον αξία, αφού είναι η εποχή που περνούν τις περισσότερες και πιο χαρούμενες στιγμές με τα παιδιά, και συλλέγουν αναμνήσεις πριν φτάσει εκείνη η μέρα που, μεγάλα πια, θα ζητήσουν να πάνε διακοπές μόνα τους.

Οι καθημερινές βόλτες στο πάρκο

Το καλοκαίρι, οι μέρες είναι μεγάλες, ο καιρός υπέροχος και οι οικογενειακές βόλτες μπαίνουν στην καθημερινή μας ρουτίνα. Κάθε απόγευμα, όταν αρχίζει να δροσίζει, παίρνουμε τα παιδιά και πηγαίνουμε στο πλησιέστερο πάρκο, πλατεία ή παιδική χαρά για παιχνίδι, ποδήλατο και παγωτό! Είναι η ώρα της ημέρας που τα παιδιά συναντούν τους φίλους τους και παίζουν μέχρι τελικής πτώσης ενώ χτίζουν τις πιο ανέμελες και ευχάριστες παιδικές τους αναμνήσεις. Κι εμείς, ως γνήσιοι περήφανοι γονείς, τα καμαρώνουμε και κρατάμε αυτές τις καλοκαιρινές στιγμές σαν πολύτιμο φυλαχτό. 

Ωστόσο, για να παραμείνουν αυτές οι στιγμές ευχάριστες και ξέγνοιαστες, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Φροντίζουμε να κάνουμε την βόλτα μας λίγο πριν τη δύση του ήλιου, να μην χάνουμε τα παιδιά μας από τα μάτια μας αλλά και να έχουμε πάντα στην τσάντα μας ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα: μια αλοιφή για τσιμπήματα, ένα οινόπνευμα και αποστειρωμένες γάζες. 

Το πρώτο μπάνιο του μωρού μας

Οι πρώτες φορές που το μωράκι μας έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα, είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους γονείς! Συνήθως, τις περιμένουμε με αγωνία ενώ προετοιμαζόμαστε μέρες πριν… Και η αλήθεια είναι πως το συναίσθημα όταν βλέπουμε το μωρό μας να πλατσουρίζει χαρούμενο στο νερό, είναι ανεπανάληπτο! 

Βέβαια, για να είναι τα πρώτα του μπάνια μια ευχάριστη εμπειρία, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Καταρχάς, πρέπει να πηγαίνουμε στην παραλία νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν δηλαδή ο ήλιος είναι πιο ήπιος και να μην ξεχνάμε το καπελάκι του μωρού. Επίσης, 20 με 30 λεπτά πριν την έκθεσή του στον ήλιο, είναι απαραίτητη η χρήση του κατάλληλου βρεφικού αντηλιακού. Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος για βρέφη Baby Sun Care SPF 25 της Frezyderm, μόνο με φυσικά φίλτρα, σέβεται το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού μας και το προστατεύει αποτελεσματικά από τον ήλιο. 

Μετά το μπάνιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε να στεγνώνουμε καλά την επιδερμίδα του, να την ενυδατώνουμε, να την καλύπτουμε με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και να καθόμαστε πάντα σε σκιερό μέρος. 

Τα ατελείωτα παιχνίδια στην παραλία

Όταν τα μωρά μας αρχίζουν να μεγαλώνουν, οι ώρες που περνάμε στη θάλασσα παίρνουν διαφορετική χροιά. Ταυτίζονται με ατελείωτο παιχνίδι στην άμμο, πλατσούρισμα στη θάλασσα και αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς που χτίζουμε μαζί τους!

Ωστόσο, πρέπει και πάλι να είμαστε προσεκτικοί αφού η βόλτα στη θάλασσα που τόσο αγαπάμε μπορεί να κρύβει κινδύνους. Εάν τα παιδιά δεν ξέρουν καλό κολύμπι πρέπει να φορούν πάντα μπρατσάκια, σωσίβιο, τουβλάκια ή οτιδήποτε άλλο τα προστατεύει από τη θάλασσα. Να μην κολυμπούν ποτέ με γεμάτο στομάχι και να βρίσκονται συνεχώς υπό την επίβλεψή μας. Επίσης, οι ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην παραλία πρέπει να συνοδεύονται από το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό, ειδικό για την ηλικία τους. 

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος ειδικό για νήπια Infant Sun Care SPF 50+ της Frezyderm, προσφέρει πολύ υψηλή ηλιοπροστασία. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό ενώ τα παιδιά παίζουν και μπαινοβγαίνουν στο νερό.  Το αντηλιακό spray πολύ υψηλής προστασίας Kids Sun Care Wet Skin Spray SPF 50+ της Frezyderm ψεκάζεται απευθείας σε βρεγμένο δέρμα, ώστε να μη χρειάζεται να διακόπτουμε το παιχνίδι τους και να γλιτώνουμε την… θαλάσσια γκρίνια! 

Οι επισκέψεις στο χωριό 

Το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στον τόπο μας αλλά και να φέρουμε τα παιδιά μας σε επαφή με τις ρίζες τους και τις δικές μας παιδικές αναμνήσεις. Η ελευθερία που προσφέρει το χωριό, μακριά από τους αυστηρούς περιορισμούς της πόλης, τους επιτρέπει να γνωρίσουν έναν διαφορετικό και πιο ανέμελο τρόπο ζωής. 

Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, τα καλοκαίρια στο χωριό συνδυάζονται με την γιαγιά και τον παππού που δεν χαλάνε χατίρι στα εγγόνια τους, χαλαρώνουν τα όρια και τους κανόνες και τους προσφέρουν στιγμές ξεγνοιασιάς που θα χαραχτούν μέσα τους για πάντα! 

v