Πόσες μέρες μετά την επαφή να κάνω τη β χοριακή για να έχω σίγουρα αποτελέσματα;

Πόσες μέρες μετά την επαφή να κάνω τη β χοριακή για να έχω σίγουρα αποτελέσματα;

Ερώτηση:
Καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσες μέρες μετά την επαφή να κάνω τη β χοριακή για να έχω σίγουρα αποτελέσματα; Δεν έχω σταθερό κύκλο και δεν γνωρίζω τις μέρες ωορρηξίας.
Απάντηση:

Η χοριακή θετικοποιείται όχι σε σχέση με την επαφή αλλά σε σχέση με την ωοθυλακιορρηξία. Μετά λοιπόν την ωορρηξία σας, η χοριακή θα θετικοποιηθεί σε 9 μέρες περίπου. Αλλά για να είστε σίγουρη αφήστε 14 μέρες από την ωορρηξία, την πιθανή ημερομηνία περιόδου και κάντε τη τότε. Για να είστε απολύτως σίγουρη πρέπει να γίνει στο αίμα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v