Χωρίς την κολλητή μου, δεν θα ήμουν τόσο καλή μαμά… 

Χωρίς την κολλητή μου, δεν θα ήμουν τόσο καλή μαμά…

Η κολλητή μου είναι μέλος της οικογένειάς μου. Μαζί περάσαμε τις πιο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές της ζωής μας, ξεπεράσαμε δυσκολίες κι εμπόδια, κλάψαμε, γελάσαμε και μαζί γίναμε από παιδιά έφηβες κι έπειτα γυναίκες! Κι όταν ήρθε η ώρα να γίνουμε μαμάδες, πάλι μαζί τα καταφέραμε και είμαι σίγουρη πως αν δεν την είχα δίπλα μου δεν θα ήμουν τόσο καλή μαμά - ούτε καν τόσο καλός άνθρωπος!

Είναι ειλικρινής

Όταν η μητρότητα σε δοκιμάζει, είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο να σε παρατηρεί χωρίς όμως να σε κρίνει. Τα λάθη που κάνει μια μαμά είναι αρκετά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπορεί να τα διακρίνει, να τα παραδέχεται και να τα διορθώνει. Κι όταν δεν μπορείς να τα δεις μόνη σου, η κολλητή σου είναι εκεί για να στα επισημαίνει με αγάπη και κατανόηση. 

Η δική μου κολλητή, δεν μου κουνάει το δάχτυλο αυστηρά, δεν με επικρίνει, ούτε και με στριμώχνει στη γωνία για να φανεί η ίδια υπεροχή! Αντίθετα, μιλάει με ειλικρίνεια και απέραντη αγάπη. Προτείνει λύσεις, συζητάει και μου κρατάει το χέρι μέχρι να νιώσω και πάλι δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό μου. 

Είναι δίπλα μου όποτε κι αν την χρειάζομαι

Είναι δίπλα μου όποτε την χρειάζομαι - είτε χρειάζομαι κάτι απλό όπως το να κρατήσει την κόρη μου για λίγο, είτε κάτι μεγάλο όπως να την συμβουλευτώ για κάτι που με απασχολεί. Είναι εκεί να μου προσφέρει το γέλιο της, τη συμπαράστασή της, να με παρηγορεί και να με αγαπάει. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι περισσότερο απ’ όλους, κι ο άνθρωπος που καταλαβαίνει τι χρειάζομαι μονάχα μ’ ένα βλέμμα μου!

Η κόρη μου την θεωρεί «δεύτερη μαμά» της

Δεν τυχαίο, άλλωστε, πως εκτός από μένα της χαρίζει τις καλύτερες αγκαλιές κι η κόρη μου! Δεν είναι λίγες οι φορές που της εκμυστηρεύεται σκέψεις και συναισθήματά της σαν να’ ταν δεύτερη μαμά της. Η κολλητή μου δεν είναι μόνο δίπλα σε μένα, αλλά και δίπλα στο παιδί μου να του συμπαραστέκεται και το βοηθά όπως μπορεί!

Μου θυμίζει πως αν δεν είμαι εγώ καλά, δεν είναι κανείς...

Κι όταν όλα πάνε στραβά και βουλιάζω στις δυσκολίες, είναι εκείνη που με παίρνει απ’ το χέρι και μου λέει τρυφερά «Έλα, πάμε για έναν καφέ!». Η κολλητή μου είναι ο άνθρωπος που θέλει να είμαι καλά - κάνει ό,τι μπορεί για να είμαι καλά. Κι επίσης, είναι εκείνη που μου θυμίζει πως αν δεν είμαι εγώ καλά, δεν μπορεί να είναι κανείς στην οικογένεια. 

Μπορώ να της εξομολογηθώ τις πιο κρυφές μου σκέψεις

Το να είσαι μαμά είναι υπέροχο! Ωστόσο, έχει και στιγμές που λυγίζεις, κουράζεσαι και πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει σκέψεις σκοτεινές και άσχημες. Σκέψεις που για να τις ξορκίσεις, πρέπει να τις μοιραστείς με κάποιον. Μόνο που αυτός ο κάποιος, δεν μπορεί να είναι άλλος από έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι βαθιά και ξέρεις πως θα σε καταλάβει απόλυτα - δηλαδή, την κολλητή σου! 

Ξέρω πως η σχέση μας είναι αμοιβαία….

Κι όπως την εμπιστεύομαι εγώ, έτσι με εμπιστεύεται κι εκείνη! Μια σχέση αμφίδρομη που διδάσκει στα παιδιά μας ότι η φιλία χτίζεται πάνω σε βάσεις εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας κι αμοιβαιότητας. Και πάνω απ’ όλα, εξελίσσεται όταν υπάρχει σεβασμός κι αγάπη άνευ όρων!

Η κολλητή μου είναι το άλλο μισό και την ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει για μένα... 

v