Το σώμα μου μετά τον τοκετό δεν ήταν «ελαττωματικό», αλλά πανέμορφο!

Το σώμα μου μετά τον τοκετό δεν ήταν «ελαττωματικό», αλλά πανέμορφο!

Το σώμα μετά την γέννα αλλάζει δραματικά και πολλές φορές, μπορεί αυτό να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας. Ξαφνικά είναι πιο πλαδαρό, με σημάδια και σημεία που ακολουθούν τον νόμο της βαρύτητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι αυτό είναι φυσιολογικό και όπως λέει και η μαμά αυτή στο παρακάτω κείμενο, μπορεί να μην επανέλθει ποτέ αλλά θα το αγαπήσουμε.

«Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος στο πρώτο μου παιδί περίμενα πώς και πώς να φουσκώσει η κοιλίτσα μου για να δείξω σ' όλο τον κόσμο την ευτυχία μου. Καθώς οι μήνες περνούσαν χαιρόμουν να βλέπω τις αλλαγές στο σώμα μου, γιατί σηματοδοτούσαν τον ερχομό του μωρού μου. Ήμουν εκστασιασμένη!

Αυτή η χαρά όμως τελείωσε με το που γέννησα και είδα ότι το σώμα μου ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που περίμενα. Ξαφνικά σταμάτησα να σκέφτομαι ότι σε αυτό το σώμα μεγάλωνε και αναπτυσσόταν το μωρό μου. Μου φαινόταν άσχημο, γεμάτο ατέλειες. Σ' αυτό φυσικά δεν βοηθούσαν και οι φωτογραφίες μαμάδων που έβλεπα στο ίντερνετ να ποζάρουν με το τέλειο σώμα τους και τα μωρό τους.

Κανείς δεν με είχε προειδοποιήσει ότι μετά τη γέννα θα συνέχιζα να φοράω ρούχα εγκυμοσύνης. Δεν μου είχαν πει ότι θα έχω ραγάδες ακόμη και στο στήθος, τους μηρούς ή τα οπίσθια. Ούτε φυσικά το πόσο θα έπεφτε το στήθος μου, καθώς ξεπρηζόταν. Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου φαινόταν φυσιολογικό. Είχα μια άλλη (λανθασμένη) εικόνα στο μυαλό μου και η δική μου με πλήγωνε. Με κοίταζα στον καθρέφτη και προσπαθούσα να πνίξω τους λυγμούς μου στα δοκιμαστήρια για να μην ακουστώ.

Καθώς περνούσε ο καιρός, όμως, και άρχισα να κάνω παρέα με άλλες μαμάδες συνειδητοποίησα πόσο αυστηρή ήμουν με τον εαυτό μου και πως οι προσδοκίες μου ήταν μη ρεαλιστικές. Οι μαμάδες που έκανα παρέα ήταν πέρα για πέρα αληθινές όπως και εγώ! Με τις ραγάδες τους και το πάχος τους.

Παρά τις ψεύτικες εικόνες που θέλει να μας πουλήσει η σύγχρονη κοινωνία- το σώμα μου είναι φυσιολογικό ακόμα και με τις ατέλειές του. Και κανείς (ούτε ο άντρας μου, ούτε οι φίλες μου) πίστεψαν ποτέ το αντίθετο. Μόνο εγώ το έκανα αυτό στον εαυτό μου.
Μετά την γέννα το σώμα μου είναι διαφορετικό, αλλά έμαθα να το αγαπώ γιατί φιλοξένησε μέσα του τα παιδιά μου. Ήταν το καταφύγιό τους! 

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το σώμα μου και αν το συνειδητοποιούσα αυτό νωρίτερα, θα μπορούσε να με είχε σώσει από πολλά δάκρυα. Χρειάστηκε χρόνος, αλλά τώρα αναγνωρίζω ότι το σώμα μετά τον τοκετό που κάποτε θεωρούσα ελαττωματικό δεν είναι τίποτα λιγότερο από πανέμορφο

Πηγή: popsugar.com

 

v