Nεαρός άντρας σώζει 80χρονη από πνιγμό, κι εκείνη τον «έχει σαν παιδί» της

Nεαρός άντρας σώζει 80χρονη από πνιγμό, κι εκείνη τον «έχει σαν παιδί» της

Η ανθρωπιά και η καλοσύνη δεν γνωρίζουν ούτε χρώμα, ούτε θρήσκευμα, ούτε σύνορα. Και τρανή απόδειξη αυτού είναι η παρακάτω ιστορία ενός νεαρού μετανάστη ο οποίος δεν δίστασε να βουτήξει στη θάλασσα και να σώσει μια 80χρονη γυναίκα από βέβαιο πνιγμό.

Στις αρχές Αυγούστου η 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου μαζί με μια γειτόνισσά της πήγαν στην παραλία του Περιγιαλίου, στην Καβάλα για να κολυμπήσουν. Κάποια στιγμή, όμως, η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τον έλεγχο του σώματός της και βρέθηκε αβοήθητη να πνίγεται στο νερό.

Ευτυχώς για καλή της τύχη, ένας νεαρός μετανάστης, ο Μοχάμεντ Αμπουσάλα από την Παλαιστίνη, που βρισκόταν στην παραλία με τη γυναίκα και τις κόρες του, βούτηξε αμέσως στη θάλασσα και την έσωσε.

«Εκείνη τη στιγμή μόνο μία σκέψη μου ήρθε στο μυαλό, να τη βγάλω από τη θάλασσα. Μπορεί να ήταν μία γυναίκα άγνωστη σε εμένα, ωστόσο ήταν ένας άνθρωπος που κινδύνευε. Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας», είπε μερικές ημέρες αργότερα ο γενναίος διασώστης.

Μετά το συμβάν η ηλικιωμένη πέρασε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μέχρι να συνέλθει, αλλά μόλις βγήκε αναζήτησε τον σωτήρα της προκειμένου να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη της. Τον βρήκε να διαμένει στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Καβάλα και με το που τον είδε δάκρυσε από συγκίνηση.

Εκείνη και ο σύζυγός της κάλεσαν τον Μοχάμεντ στο σπίτι και αφού μίλησαν και τον ευχαρίστησαν, ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που στις ευχαριστίες τους επικαλούνταν πάντα τον Θεό κι έλεγε πως για ό,τι κάνεις δεν περιμένεις αντάλλαγμα.


Πηγή: iefimerida.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v