Κλείνει βρεφονηπιακός σταθμός στον Κορυδαλλό – εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό

Κλείνει βρεφονηπιακός σταθμός στον Κορυδαλλό – εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό

Μετά τον βρεφονηπιακό σταθμό στο Μοσχάτο, ο οποίος έκλεισε για 14 ημέρες λόγω ενός γονέα που βρέθηκε θετικός, κρούσμα σημειώθηκε και σε παιδικό σταθμό του Κορυδαλλού, σε βρεφονηπιοκόμο αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «ο Δήμος Κορυδαλλού, ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, διενήργησε, κατά τη περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ.). Η διενέργεια του τεστ έγινε πριν την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19

Οι υπεύθυνοι του Δήμου επισημαίνουν ότι «για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού» ενώ τονίζει πως εφάρμοσαν «απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που τους δόθηκαν».

Κατά συνέπεια:

  • Η λειτουργία του 1ου βρεφονηπιακού σταθμού αναστέλλεται για 14 μέρες και το προσωπικό θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά το πέρας αυτής της περιόδου.
  • Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου.
  • Ο σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Πηγή: dytikesmaties.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v