Σοκολατένιο (αμαρτωλό!) μωσαϊκό με φιστίκια

Σοκολατένιο (αμαρτωλό!) μωσαϊκό με φιστίκια

Ένα από τα πιο αγαπημένα και μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου είναι το μωσαϊκό (ή αλλιώς κορμός) σοκολάτας. Το απολαμβάναμε ως παιδιά στις καλοκαιρινές μας διακοπές και τώρα, με αυτή την συνταγή έχουμε και εμείς την ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το γρήγορο, δροσερό κέρασμα που δεν στερείται σε γεύση, και που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Τι θα χρειαστείτε 

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

250 γραμμάρια κουβερτούρα

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

250 γραμμάρια βούτυρο

150 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης καθαρισμένο

1 σφηνάκι κονιάκ

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις, πάρουν λίγη βράση προσθέτουμε και το κακάο.

Βήμα 2ο

Όταν λιώσουν όλα μας τα υλικά, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να είναι χλιαρό.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σ' ένα μπολ με τα φιστίκια. Τέλος, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 4ο

Τυλίγουμε το μείγμα με λαδόκολλα, το κλείνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες, έτσι ώστε να κόβεται εύκολα χωρίς να διαλύεται. Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε το σε φέτες και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης. Τόσο απλά! 

Καλή επιτυχία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v