Γυναίκα βουλευτής ανέβηκε στο βήμα με το νεογέννητο μωρό της

Γυναίκα βουλευτής ανέβηκε στο βήμα με το νεογέννητο μωρό της

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο της Μπάφι Γουίκς, μιας βουλευτού και νέας μητέρας της Καλιφόρνια, στην οποία δεν επέτρεψαν να ψηφίσει με επιστολική ψήφο (δηλαδή από το σπίτι της) το κοινωνικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν δυο μέρες στην αμερικανική Βουλή. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μάλιστα, περιελάμβανε μεταξύ άλλων και τη γονική άδεια.

Η Γουίκς , λοιπόν, εμφανίστηκε στη Βουλή και ανέβηκε στο βήμα με τη νεογέννητη κόρη της στην αγκαλιά. Μίλησε φορτισμένη για τους κινδύνους που διατρέχει η ίδια και το μωρό της, έπειτα από θετικό κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

«Έκανα και πάλι το αίτημα (για επιστολική ψήφο) καθώς η κόρη μου δεν έχει ακόμη αναπτύξει ανοσοποιητικό σύστημα» σημείωσε για να λάβει, όπως είπε, ξανά αρνητική απάντηση από τον εκπρόσωπο του Σώματος, Άντονι Ρέντον.

Καθώς η Γουίκς επιθυμούσε να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, έβαλε τα απαραίτητα για την κόρη της σε μια τσάντα και πήγε, φορώντας τη μάσκα και σκεπάζοντας το νεογέννητο με μια κουβέρτα, στην αίθουσα της συνεδρίασης. Αφού ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για το νομοσχέδιο, αποχώρησε λέγοντας: «Τώρα με συγχωρείτε πρέπει να ταΐσω την κόρη μου».

Ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου αναγκάστηκε στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή για την άρνηση του Σώματος να της δώσει το δικαίωμα να ψηφίσει από απόσταση.

«Κάθε γυναίκα έχει βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, ίσως όχι στον χώρο ενός κοινοβουλίου» δήλωσε αργότερα η Γουίκς στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Η μάσκα μου έπεφτε, προσπαθούσα να κοιμίσω το μωρό μου και να πω όσα έπρεπε να πω» σημείωσε η πολιτικός.

Πηγή: flash.gr

v