8 ρούχα που «προσθέτουν» κιλά και πρέπει να τα αποφεύγετε

8 ρούχα που «προσθέτουν» κιλά και πρέπει να τα αποφεύγετε

Υπάρχουν ρούχα που είναι στην μόδα και θέλουμε πάση θυσία να συμπεριλάβουμε στην γκαρνταρόμπα μας, αλλά, δυστυχώς, δεν πάνε όλα σε όλες. Ανεξάρτητα από τις φετινές τάσεις, λοιπόν, φροντίστε να προμηθευτείτε με κλασικά κομμάτια, κατάλληλα για τον σωματότυπό σας και να αποφύγετε τα παρακάτω outfit γιατί... παχαίνουν: 

Ασύμμετρα φορέματα και φούστες

Μπορεί τα φορέματα και οι φούστες με ασύμμετρο μήκος να κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα, όμως έχουν και μειονεκτήματα: Πρώτον, κάνουν τους γοφούς να φαίνονται μεγαλύτεροι. Επίσης, τα γόνατα βρίσκονται στο κέντρο οπότε αν κάποιος σας βλέπει από το πλάι, ακόμη κι αν έχετε τα πιο τέλεια πόδια, αρχίζουν να φαίνονται στραβά. Εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή στα πόδια, θα πρέπει να φοράτε φούστες με σκίσιμο στο πλάι. 

Κάπρι παντελόνια

Τα κάπρι παντελόνια μπορεί να παραμορφώσουν τη σιλουέτα σας και να σας προσθέσουν επιπλέον πόντους, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν έχετε, αφού κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο ογκώδες. Επίσης,  αν φοράτε παντελόνι κάπρι, τα πόδια θα φαίνονται μεγαλύτερα λόγω των τσεπών.

Φορέματα ή μπλούζες από λεπτό, πλεκτό ύφασμα

Τα ρούχα από αυτό το πλεκτό ύφασμα είναι πολύ σφιχτά, αλλά δεν διατηρούν το σχήμα τους, επειδή το υλικό δεν είναι υψηλής ποιότητας. Έτσι, ακόμη και τα πιο αδύνατα κορίτσια μοιάζουν να έχουν... πιασίματα. Τα λεπτά πλεκτά υφάσματα τονίζουν όλα τα μειονεκτήματα του σώματος  - ακόμα και το περίγραμμα του εσωρούχου.

Φαρδιά, βαμβακερά παντελόνια

Τα φαρδιά βαμβακερά παντελόνια είναι πραγματικά πολύ άνετα, αλλά κάνουν κάτι αδιανόητο στο σώμα: παραμορφώνουν τις αναλογίες σας και τις καταστρέφουν! Τα πόδια φαίνονται πιο κοντά από ό, τι είναι και τα ισχία πιο φαρδιά. Με άλλα λόγια, αυτά τα παντελόνια δημιουργούν μια πολύ δυσανάλογη σιλουέτα.

Καλσόν με μικρά σχέδια

Από απόσταση, τα μπεζ και ανοιχτά γκ1ρι καλσόν με σχέδια, φαίνονται σαν να έχετε δερματικά προβλήματα ή να έχετε τρίχες στα πόδια. Αν θέλετε να κάνετε την εμφάνισή σας πιο ενδιαφέρουσα, δοκιμάστε να φοράτε σκούρα καλσόν με καθαρά σχέδια, γεωμετρικά σχήματα ή λογότυπα.

Φαρδιές βερμούδες

Αυτή η πρόσφατη τάση είναι επικίνδυνη επειδή κάνει το σώμα πιο τετράγωνο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να συνδυάζετε τις φαρδιές βερμούδες με τα κατάλληλα παπούτσια: τα σπορ παπούτσια δεν είναι η καλύτερη ιδέα - προτιμήστε κομψά παπούτσια, που κάνουν την βερμούδα να μοιάζει με φούστα. 

Πανωφόρια με μεγάλους ώμους

Τον 20ο αιώνα, τα ρούχα με τους μεγάλους ώμους είχαν ιδιαίτερη σημασία - ήταν ο τρόπος των γυναικών να δείξουν ότι είναι ίσες με τους άνδρες. Η συγκεκριμένη μόδα επέστρεψε φέτος, αλλά δεν ταιριάζει σε όλες...  Ωστόσο, είναι κατάλληλα για κορίτσια με σχήμα σώματος «αχλάδι», αλλά όχι για όσες έχουν σχήμα σώματος «ανάποδο τρίγωνο» αφού αυξάνουν το πλάτος των ώμων.

Μακριά, φαρδιά μπουφάν

Τα τεράστια μπουφάν είναι πολύ ζεστά, αλλά δεν κολακεύουν ιδιαίτερα το σώμα μας. Εάν δεν σας τρομάζει το κρύο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μπουφάν ή σακάκι στο μέγεθός σας που θα αναδεικνύει τα όμορφα σημεία του κορμιού σας.

Πηγή: brightside.me

 

v