Κορονοϊός: Μια απλή αλλαγή στην διάταξη των θρανίων μπορεί να κάνει τις τάξεις πιο ασφαλείς

Κορονοϊός: Μια απλή αλλαγή στην διάταξη των θρανίων μπορεί να κάνει τις τάξεις πιο ασφαλείς

Όλα ξεκίνησαν από μία κυπριακή ανάρτηση στο Twitter που απεικονίζει τη διαρρύθμιση των θρανίων σε τάξη στην Κύπρο και την αντίστοιχη σε σχολική αίθουσα στην Ιταλία.

Στην πρώτη φωτογραφία, τα θρανία είναι το ένα δίπλα στο άλλο και δεν επιτρέπει στους μαθητές να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους. 

Στην δεύτερη, τα ίδια σχεδόν θρανία, είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο που εξασφαλίζει την απόσταση του ενός μαθητή από τον άλλον. 

 

Η σχολική αίθουσα της γείτονος χώρας φαίνεται εξαιρετικά συγυρισμένη, με τις αποστάσεις να τηρούνται και χωρίς την παραμικρή παρέμβαση ή μετατροπή. Απλά τα υπάρχοντα θρανία έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το πρωτόκολλο να τηρείται κατά γράμμα αλλά να διατηρείται και η απρόσκοπτη θέαση των μαθητών στον πίνακα.

Μάλιστα, τα θρανία τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στις σχολικές αίθουσες, αλλά και στην αίθουσα του εστιατορείου, όπου οι συνθήκες διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού. 

Aξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι η πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έρχονται rapid tests στα ιταλικά σχολεία (όπως γίνονται π.χ. στα αεροδρόμια). Αν κάποιος μαθητής παραπονεθεί για κάποιο σύμπτωμα, θα του γίνεται κατευθείαν το rapid test ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα για το αν πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού ή όχι. 

Πηγή: tothemaonline.com

v