«Το μωρό μου κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου... Μήπως το έχω κακομάθει;»

«Το μωρό μου κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου... Μήπως το έχω κακομάθει;»
Ερώτηση:
Το ενός έτους μωρό μου, θέλει να το κρατάω συνέχεια. Όταν την κοιμίζω, πάω να την βάλω στο κρεβατάκι της, αλλά ξυπνά αμέσως και κλαίει. Την ξαναπαίρνω αγκαλιά, και κοιμάται ήρεμη. Τι να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Να είναι υγιής και ευτυχισμένη! 

Ο ύπνος των βρεφών είναι μια πολύ σημαντική ,αλλά και προσωποποιημένη υπόθεση. Κάθε μωράκι έχει ένα δικό του τρόπο, που έχει δημιουργηθεί από τη μέχρι σήμερα ρουτίνα που έχουν δημιουργήσει οι γονείς του, από τις ανάγκες του και από το ταπεραμέντο του ίδιου του μωρού. 

Είναι σημαντικό λοιπόν να τη φροντίζετε, να ευνοείτε το μεγάλωμα της αλλά και να λαμβάνετε υπόψη τον προσωπικό ρυθμό της. Η αγκαλιά σας είναι πολύ σημαντική και τη χρειάζεται. Να την προσφέρετε απλόχερα χωρίς ενοχές. Αφού έχετε φροντίσει όμορφα το μωρό σας θα την αφήνετε στο κρεβατάκι της. Εάν παραπονιέται μπορείτε να τη χαϊδεύετε, να της πείτε ένα τραγουδάκι ή να της μιλάτε. Επιβεβαιώστε της ότι είστε διαθέσιμη για εκείνη με έναν άλλο τρόπο. Αυτόν τον νέο τρόπο χρειάζεται να τον εισάγετε σιγά σιγά ώστε να αντικαταστήσετε την αγκαλιά κατά τον ύπνο. Με συνέπεια και τρυφερότητα θα το καταφέρετε. 

Εάν το έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα και δεν έχει πετύχει, μην απογοητεύεστε καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και αλλάζει κάθε μέρα με γοργούς ρυθμούς! Κάτι που σήμερα δεν το έχει κατακτήσει σε λίγες ημέρες θα είναι κεκτημένο!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.     

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v