Λαχταριστές κοτομπουκιές παναρισμένες με τυρί, έτοιμες σε 15 λεπτά

Λαχταριστές κοτομπουκιές παναρισμένες με τυρί, έτοιμες σε 15 λεπτά

Υπάρχει φαγητό που να ενθουσιάζει τα παιδιά περισσότερο από τις κοτομπουκιές; Ας θέσουμε την ερώτηση διαφορετικά: Υπάρχει φαγητό που να ενθουσιάζει τα παιδιά, αλλά και εσάς ακόμα περισσότερο, τόσο που να θέλετε να τους το... κλέψετε; Κακά τα ψέματα, οι κοτομπουκιές είναι μακράν η νοστιμότερη εκδοχή του δημοφιλέστερου πουλερικού, όμως, έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα: συνήθως είναι τηγανιτές. Μια μαμά, όμως, βρίσκει τον τρόπο να διορθώνει και αυτά τα προβλήματα, καταλήγοντας να σερβίρει τις πιο γευστικές κοτομπουκιές του κόσμου όλου, παναρισμένες με τυρί και... ψημένες στον φούρνο!

Τι χρειαζόμαστε

2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες

1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση αλμυρό)

Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

3 αυγά

1 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Λίγο λάδι για τηγάνισμα

Αλάτι-πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Παίρνουμε 3 μπολ και τα βάζουμε στη σειρά (το ένα δίπλα στο άλλο). 

Βήμα 2ο

Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, στο δεύτερο βάζουμε την φρυγανιά και στο τρίτο ανακατεύουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3ο

Βουτάμε μία - μία τις κοτομπουκιές πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στις φρυγανιές.

Βήμα 4ο

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο αντικολλητικό χαρτί. Ψεκάστε το με το λάδι για να «σταθεί» καλά η εξωτερική κρούστα και να ψηθεί καλύτερα.

Βήμα 5ο

Ψήστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Γυρίστε το από την άλλη πλευρά και συνεχίστε να το ψήνετε μέχρι η κρούστα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και το εσωτερικό του κοτόπουλου να έχει ψηθεί καλά –περίπου άλλα 10-15 λεπτά αρκούν.

Tip: Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με χειροποίητη σως  της αρεσκείας μας (μαγιονέζα, BBQ σως ή σως γιαουρτιού).

Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v