Επιτροπή λοιμωξιολόγων: «Λαμβάνουμε οργισμένα email ότι καταστρέφουμε την κοινωνία»

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: «Λαμβάνουμε οργισμένα email ότι καταστρέφουμε την κοινωνία»

Το 2ο lockdown μέσα σε λίγους μήνες ήταν μια εξέλιξη που δεν χαροποίησε κανέναν και η προσπάθεια που γίνεται καθημερινά για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα είναι μεγάλη. Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιοι πήγαν τη δυσαρέσκειά τους στα άκρα, στέλνοντας οργισμένα email σε μέλη της επιτροπής ειδικών, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

«Δεχόμαστε email που είναι και απειλητικά. Ότι καταστρέφουμε την κοινωνία και ότι θα μας πάνε στον εισαγγελέα», είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι τα μηνύματα είναι ανώνυμα και επώνυμα, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει και δύο μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι τα email δεν περιέχουν απειλές για την ασφάλεια και τη ζωή των μελών της επιτροπής, αλλά προειδοποιήσεις ότι «θα βρεθούν δικαστήρια να τους δικάσουν».

Όσον αφορά τον κορονοϊό, ο κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε ότι ακόμη βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση: «Και αυτή την εβδομάδα περιμένουμε ότι θα είμαστε στα ίδια, μέχρι η σταθερότητα που βλέπουμε στα κρούσματα να αποτυπωθεί σε μείωση των νοσηλειών, σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Αυτό θέλει μία εβδομάδα.»

Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσει το lockdown και αν θα παραταθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, απάντησε ότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί την τελευταία εβδομάδα του μήνα: «Το αν θα ανοίξουμε 1η Δεκέμβρη πρέπει να συζητηθεί τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και να δούμε αν θα παραταθεί για μία εβδομάδα ή θα ανοίξουν κάποιες λειτουργίες που είναι λιγότερο επικίνδυνες, π.χ. τα σχολεία – που θα ανοίξουν σίγουρα πρώτα, τα δημοτικά και ίσως τα γυμνάσια – ή το λιανεμπόριο.»  

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι μέτρα κάποιας μορφής θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο, ενδεχομένως και τον Ιανουάριο και πιθανώς και μετά την άφιξη του εμβολίου, που εκτίμησε ότι θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους: «Μέχρι να έρθει το εμβόλιο θέλει πολύ προσοχή, να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια και όταν έρθει, επειδή δεν θα μπορεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, κάποια μέτρα θα πρέπει να είναι και πάλι σε ισχύ.»

Πηγή: www.lifo.gr
v