Ξέχασα να πάρω το αντισυλληπτικό χάπι. Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος;

Ξέχασα να πάρω το αντισυλληπτικό χάπι. Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Ξεκίνησα τα αντισυλληπτικα εδώ και 2 εβδομάδες και ήμουν τυπική στις ώρες. Ξεχασα μια φορά να πάρω το χάπι και είχα 2 φορές ελεύθερη σεξουαλικη επαφή την ημέρα ωορηξίας μου. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Μου έμειναν 5 ακόμα χάπια. Να συνεχίσω να τα παίρνω; 
Απάντηση:

Το ότι ξεχάσατε να πάρετε ένα χάπι δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά αυξάνει την πιθανότητα να μείνετε έγκυος.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v