Κ. Τσόκλης: «Είπα να ζήσει ο Πικάσο αντί για την κυρά-Μαρία και οι κυρά-Μαρίες παρεξηγήθηκαν»

Κ. Τσόκλης: «Είπα να ζήσει ο Πικάσο αντί για την κυρά-Μαρία και οι κυρά-Μαρίες παρεξηγήθηκαν»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη για την πανδημία και συγκεκριμένα η φράση πως «θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί». Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν και ότι το μόνο που ήθελε ήταν να υπερασπιστεί τους ηλικιωμένους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός εικαστικός προκαλεί την κοινή γνώμη με τα λεγόμενά του, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει τον επιεικώς απαράδεκτο σχολιασμό: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα β@@@α της έξω και προκαλεί. Τη βία ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν» ανάβοντας φωτιές στο διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης, όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει σχετικά με τον κορονοϊό σε εκπομπή της ΕΡΤ, δήλωσε προκλητικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…» Ενώ, στη συνέχεια είπε: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;»

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων! Εκείνος λέγοντας πως τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν απάντησε: «Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία. Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε. Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν “βλάκα” νέο, έτσι είπα γι' αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν.»

Πηγή: iefimerida.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v