Παράταση lockdown μέχρι 14/12 - Ανοίγουν καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη από 7/12

Παράταση lockdown μέχρι 14/12 - Ανοίγουν καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη από 7/12

Είναι πλέον επίσημο πως το lockdown συνεχίζεται μέχρι και την επόμεη Δευτέρα, όμως η διάθεσή μας χρειάζεται τόνωση και μία αισιόδοξη νότα για να τα βγάλουμε πέρα... Κι αυτήν θα την βρούμε στα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη που ανοίγουν επίσημα σε λίγες μέρες!

Παράταση lockdown μέχρι 14/12

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το πρωί σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Σ. Πέτσα. Εξαίρεση, τα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών που ανοίγουν 7 Δεκεμβρίου.

Εποχικά είδη

Μπορεί να πρόκειται για ένα πολύ μικρό πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον θα λυθεί από την Δευτέρα 7/12 που ανοίγουν επίσημα τα εποχικά καταστήματα. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, από τη Δευτέρα «θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets».

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Κομμωτήρια

Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους αριθμούς των κρουσμάτων του κορονοϊού.

 

Πηγή: iefimerida.gr

v