Σ. Πέτσας: ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα τις γιορτές

Σ. Πέτσας: ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα τις γιορτές

Όλοι περιμένουμε με αγωνία να ανοίξει ξανά η αγορά για τα Χριστούγεννα και, έστω για λίγο, να νιώσουμε πως επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή! Ωστόσο, ο κ. Πέτσας είπε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό και η κατάσταση δεν αποσυμφορίζεται. Κι αυτό, όπως εξήγησε, κάνει ειδικούς και κυβέρνηση να είναι επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε άνοιγμα.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrod’s» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έκανε σαφές πως όλοι φοβούνται ότι οι εικόνες αυτές θα μεταφραστούν σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού και μία νέα έξαρση κρουσμάτων. 

Άφησε λοιπόν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα εμπορικά καταστήματα μέσα στις γιορτές, αν δεν πέσει το επιδημιολογικό φορτίο. Ωστόσο, αν λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε οποιαδήποτε μορφή τότε θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις, είπε ο κ. Πέτσας. 

 Τέλος, ζήτησε απ' όλους μας να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες και επαναλαμβάνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μια που θα επιλέξει.

Πηγή: newsbomb.gr

v