«Η αγάπη περνάει απ’ το στομάχι» και στη σχέση της μαμάς με το μωρό!

«Η αγάπη περνάει απ’ το στομάχι» και στη σχέση της μαμάς με το μωρό!

Για κάθε οικογένεια, η ώρα του φαγητού είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια καθημερινή συνήθεια ή ανάγκη. Είναι μια έντονα προσωπική στιγμή, που φέρνει τα μέλη της πιο κοντά, δυναμώνει τον συναισθηματικό τους δεσμό και θεμελιώνει μια σχέση που είναι βαθιά και παντοτινή. Αυτό το γνωρίζουν πιο καλά απ’ όλους οι μαμάδες, αφού για εκείνες, το ρητό «η αγάπη περνάει απ’ το στομάχι» βρίσκει εφαρμογή αμέσως μετά τη γέννα, όταν ξεκινούν να χτίζουν τη σχέση τους με το μωρό.

Μια μαμά που ταΐζει το μικρό της, δεν ικανοποιεί απλώς μια βασική ανάγκη του. Εδραιώνει μια σχέση εμπιστοσύνης και εμπνέει στο παιδί το πολυπόθητο αίσθημα ασφάλειας και ζεστασιάς που είναι τόσο σημαντικό για την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη. Όχι μόνο τον πρώτο καιρό, που το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, αλλά και στα επόμενα στάδια, που ξεκινά τις στέρεες τροφές. 

Είναι, άλλωστε, μια περιόδος που το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν γύρω του και να αλληλεπιδρά έντονα με τη μαμά κατά τη διάρκεια του φαγητού, χτίζοντας κι εκείνο απ’ τη μεριά του την επικοινωνία τους. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα το τάισμα του μωρού, αλλά να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι συνιστά μια απολαυστική, αμφίδρομη και ανταποδοτική εμπειρία.

Να προετοιμάζουμε κατάλληλα το περιβάλλον

Για να απολαμβάνει το μωρό την ώρα του ταΐσματος (κι εμείς μαζί του), δεν αρκεί να πεινάει ή να είναι το φαγητό γευστικό και θρεπτικό. Πρέπει να είναι ήρεμο και συγκεντρωμένο στο γεύμα του, αλλά να χαίρεται κιόλας την επαφή του με τη μαμά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προετοιμάζουμε κατάλληλα το περιβάλλον, να τρώμε δηλαδή σε έναν όμορφο και τακτοποιημένο χώρο, χωρίς αντιπερισπασμούς που διασπούν την προσοχή του μωρού και διαταράσσουν την υπέροχη διαδικασία.

Να επιλέγουμε το σωστό φαγητό

Φυσικά, ο πρωταγωνιστής την ώρα του φαγητού δεν μπορεί να είναι άλλος από το… φαγητό. Πάνω απ’ όλα, το μωρό μας πρέπει να παίρνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες με κάθε γεύμα ώστε να δυναμώνει και να αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να χαίρεται το γεύμα του με όλες τις αισθήσεις – να απολαμβάνει τη γεύση, την υφή και τη μυρωδιά του.



Οι Βρεφικές Κρέμες Νουνού με 100% φυσικά συστατικά συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί, ενισχύοντας τη θρέψη του και κάνοντας κάθε γεύμα μια πραγματική απόλαυση. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε από 7 υπέροχες γεύσεις, όπως η Φαρίν Λακτέ, η Μπισκοτόκρεμα και η Κρέμα 7 Δημητριακών.

Με λίγα λόγια, επιλέγοντας το σωστό γεύμα, μπορούμε να κάνουμε την ώρα του φαγητού ακόμα πιο ξεχωριστή για το μωρό μας, ώστε εκτός απ’ το το στομάχι να χορταίνει και η ψυχούλα του

Να έχουμε την καλύτερη δυνατή διάθεση 

Η καθημερινότητα μιας μαμάς δεν είναι εύκολη, αφού εκτός απ’ το μωρό, έχει να ασχοληθεί με χίλια-δυο πράγματα – πόσο μάλλον, αν εργάζεται κιόλας. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι σημαντικό για το μωρό να εισπράττει ευχάριστα συναισθήματα και όλη την αγάπη που έχουμε να του προσφέρουμε κάθε φορά που περνάμε χρόνο μαζί του. Την ώρα του φαγητού, λοιπόν, φοράμε το πιο όμορφο χαμόγελό μας, διώχνουμε όλες τις σκέψεις που φουρτουνιάζουν το μυαλό και εστιάζουμε στο ομορφότερο αγαθό της ζωής μας: το καμάρι μας.

Να το διασκεδάζουμε πραγματικά 

Κάθε στιγμή με το μωρό μας είναι μοναδική και πρέπει να την απολαμβάνουμε γιατί δεν ξανάρχεται ποτέ. Ειδικά τον πρώτο καιρό που το παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο, ο καλύτερος τρόπος να μάθει νέα πράγματα είναι μέσα απ’ το παιχνίδι. Αν και η ώρα του φαγητού δεν είναι ώρα παιχνιδιού, μπορεί να γίνει το ίδιο διασκεδαστική αν τη διανθίσουμε με τραγουδάκια, παραμύθια και οτιδήποτε άλλο προκαλεί το χαμόγελο στα χείλη του παιδιού. Έτσι, η ώρα του φαγητού θα γίνει η αγαπημένη και των δυο μας κι ένα γερό θεμέλιο για τη σχέση μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v