«Πάντα θα λέω στην κόρη μου πόσο όμορφη είναι!»

«Πάντα θα λέω στην κόρη μου πόσο όμορφη είναι!»

Οι κόρες μας είναι το ομορφότερο δώρο στη ζωή μας και επειδή είμαστε το ίδιο φύλο, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα στη σημερινή εποχή. Οφείλουμε, λοιπόν, όσο περνάει από το χέρι μας να βοηθήσουμε τα κορίτσια μας να μεγαλώσουν με αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις που θα συναντήσουν. Αυτό που μας συμβουλεύει αυτή η μαμά είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να το πετύχουμε.

«Δεν είμαι τέλεια και καθημερινά κάνω πολλά λάθη. Όσον αφορά τα παιδιά μου πολλές φορές αμφιβάλλω για τον εαυτό μου. Το κάνω σωστά; Είμαι επαρκής; Είμαι καλή μαμά;

Ένα πράγμα ωστόσο, δεν θα σταματήσω να κάνω ποτέ: να λέω στην κόρη μου πόσο όμορφη είναι!

Ξέρω ότι πρέπει να της λέω ότι είναι έξυπνη, ταλαντούχα, ευγενική και δυναμική. Ξέρω επίσης, ότι δεν πρέπει να επικεντρώνομαι στην εξωτερική της εμφάνιση αλλά να εστιάζω στον χαρακτήρα της και τα εσωτερικά της χαρίσματα.

Παρόλα αυτά της λέω ότι είναι όμορφη κάθε μέρα. Γιατί πολύ απλά είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σ' αυτόν τον κόσμο. Παρόλο που έχουμε κάνει τεράστια βήματα όσον αφορά την ισότητα των δυο φύλων, οι πιέσεις που δέχεται ένα κορίτσι στη σημερινή κοινωνία είναι πολύ μεγάλες. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι η κόρη μου θα πρέπει να γίνει πολύ δυναμική για να ανταπεξέλθει όταν θα γίνει έφηβη, φοιτήτρια και αργότερα μαμά.

Της λέω, λοιπόν, ότι είναι όμορφη γιατί θέλω να ξέρει πόσο υπέροχη είναι στα μάτια μου. Πόσο πολύ την αγαπάω! Θέλω να γνωρίζει την αξία της έτσι ώστε, στο μέλλον να επιλέγει ανθρώπους δίπλα της που να βλέπουν σε εκείνη αυτό που βλέπω εγώ σαν μαμά της. 

Θέλω να κοιτάζεται στον καθρέπτη και να νιώθει όμορφα με την εικόνα της. Θέλω να είναι υπερήφανη για τον χαρακτήρα της και για τις πράξεις της.

Της λέω ότι είναι όμορφη γιατί είναι. Μερικές φορές μου κόνεται η ανάσα με την ομορφιά της. Θα χαμογελάσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα ρίξει το κεφάλι της πίσω γελώντας ενώ χορεύει και τότε σκέφτομαι ότι είναι το πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ.

Κάθε κορίτσι πρέπει να νιώθει ότι είναι το πιο όμορφο στα μάτια της μαμάς της. Κάθε κορίτσι πρέπει να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του! Η ομορφιά δεν είναι εξωτερική αλλά πηγάζει από την καλοσύνη της ψυχή μας. Και αυτό όχι μόνο πρέπει να το λέμε, αλλά πρέπει και να το τονίζουμε στις κόρες μας.

Επειδή η κόρη μου πιστεύει ότι είναι όμορφη, μπορεί να είναι ευγενική και διασκεδαστική. Κάνει φίλους εύκολα και τους φροντίζει σαν να ήταν αδέρφια της.

Επειδή πιστεύει ότι είναι όμορφη, βλέπει την ομορφιά άλλους.

Είναι όμορφη επειδή το πιστεύει.»

Πηγή: herviewfromhome.com

 

v