Οι μαμάδες είναι πιο χαρούμενες όταν τα παιδιά κοιμούνται νωρίς σύμφωνα με έρευνα

Οι μαμάδες είναι πιο χαρούμενες όταν τα παιδιά κοιμούνται νωρίς σύμφωνα με έρευνα

Όλοι έχουμε ανάγκη από ύπνο καθώς παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία μας. Πόσο μάλλον τα παιδιά! Όταν δε, κοιμούνται από νωρίς και έχουν σταθερό πρόγραμμα ξεκούρασης, οι μαμάδες είναι πιο ήρεμες και χαρούμενες. Δεν χρειαζόμασταν την επιστήμη να μας το αποδείξει ωστόσο, αυτή η έρευνα μας δικαιώνει.

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά και κάνει τις μαμάδες ευτυχισμένες

Για κάποιους γονείς το να κοιμίσουν τα παιδιά τους είναι... παιχνιδάκι, ενώ για κάποιους άλλους αληθινή πρόκληση! Η επιστήμη δείχνει, ωστόσο, ότι όσο νωρίτερα βάζετε τα μικρά σας στο κρεβάτι όχι μόνο θα βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου, την υγεία και τη διάθεσή τους, αλλά και τη δική σας. 

Αρχικά, όταν τα παιδιά κοιμούνται νωρίτερα, οι μητέρες έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους. Μπορούν να ολοκληρώσουν δουλειές που είχαν αφήσει μισοτελειωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας, να χαλαρώσουν και φυσικά, να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό τους.

Επιπλέον - όσοι έχουμε μικρά παιδιά το ξέρουμε από πρώτο χέρι - γκρινιάρικα παιδιά σημαίνει γκρινιάρα μαμά!Όσο νωρίτερα τα παιδιά κοιμούνται, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι ξεκούραστα και να έχουν καλή διάθεση την επόμενη μέρα. Είναι αυτό που λέμε ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένη μαμά και αντίστροφα!

Όσο πιο νωρίς κοιμούνται τα παιδιά τόσο πιο ομαλή είναι η ανάπτυξή τους

Τα οφέλη του να κοιμούνται τα παιδιά νωρίς χωρίς να ξενυχτούν επηρεάζουν και την ανάπτυξή τους. Επειδή, είναι πιο ξεκούραστα μπορούν να συγκεντρωθούν καλύτερα, το μυαλό τους βρίσκεται σε εγρήγορση και μαθαίνουν πιο εύκολα.

Η ρουτίνα ύπνου είναι απαραίτητη

Η ρουτίνα ύπνου είναι εξίσου σημαντική με την ώρα που θα κοιμηθούν τα παιδιά. Εάν ρυθμιστεί σωστά, τότε θα είναι μια ευχάριστη διαδικασία τόσο για τα ίδια, όσο και για τους γονείς. Είναι ένα χρονικό διάστημα που μπορεί να σας κάνει να δεθείτε ακόμα περισσότερο με τα μικρά σας!

Χρόνος για τους γονείς

Ό,τι ισχύει για τα παιδιά, ισχύει και για τους γονείς. Είναι πιο χαρούμενοι και ήρεμοι, όταν είναι ξεκούραστοι. Όταν τα παιδιά κοιμούνται νωρίς δίνουν την ευκαιρία στους γονείς τους να περάσουν χρόνο μαζί, να συζητήσουν με την ησυχία τους και να χαλαρώσουν. Ακόμη, εξίσου σημαντικό είναι ότι όσο λιγότερο τα παιδιά τους ξυπνούν μέσα στη νύχτα, τόσο λιγότερες διαταραχές στον ύπνο βιώνουν οι μαμάδες αλλά και οι μπαμπάδες.

Συνοψίζοντας, το να κοιμηθούν τα παιδιά από νωρίς το βράδυ τα κάνει πιο ευτυχισμένα, υγιή και έξυπνα. Αυτό με τη σειρά του κάνει και εμάς τους γονείς πιο ήρεμους και χαρούμενους. Όταν όλη η οικογένεια είναι ξεκούραστη και σε καλή διάθεση, οι μέρες (και οι νύχτες!) είναι πολύ πιο ευχάριστες.

Πηγή: tiffytaffy.com

v