Ο Δήμος Κηφισιάς απομάκρυνε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν κοντά σε σχολείο

Ο Δήμος Κηφισιάς απομάκρυνε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν κοντά σε σχολείο

Έχει γίνει πολύς λόγος για την επικυνδυνότητα των κεραίων κινητής τηλεφωνίας τα τελευταία χρόνια και ειδικά όταν αυτές βρίσκονται κοντά σε σχολεία με μικρά παιδιά. Ο Δημος Κηφισιάς, μάλιστα, προχώρησε στην αφαίρεση καιραίας που βρισκόταν δίπλα σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας η οποία ήταν... καμουφλαρισμένη σε καμινάδα!

Σύμφωνα με τον Δήμο, η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την αποξήλωσή της αποτελεί «δικαίωση ετών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Δικαίωση ετών αποτελεί η απομάκρυνση καμουφλαρισμένης εντός καμινάδας, κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που βρισκόταν επί χρόνια στη γωνία Περγάμου και Σκουφά στην Νέα Ερυθραία. Η αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας έγινε με ευθύνη και έξοδα της εταιρίας, μετά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η εν λόγω κεραία είχε τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από δύο σχολικά συγκροτήματα με εκατοντάδες μαθητές (2ο-3ο Νηπιαγωγείο και 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας).

Για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό, χρειάστηκαν αγώνες ετών από τους περιοίκους, το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρευρέθηκε ο ίδιος στο Δικαστήριο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν δίπλα στο πλευρό κατοίκων για κεραίες που επηρέαζαν αρνητικά την υγεία των πολιτών, μαζί με τη Δικηγόρο του Δήμου Δήμητρα Λάμπου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σπάνια καθώς από το 2012 ο νόμος έχει γίνει ιδιαίτερα προστατευτικός για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Ευχαριστώ τους 296 συμπολίτες μας που έκαναν παρέμβαση για το θέμα, τους Συλλόγους Γονέων και το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων που με τον αγώνα τους συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή τη δικαίωση».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα υπάρχοντα από τον Έλληνα νομοθέτη μέτρα, τελικά δεν μπορούν να εξαλείψουν ή να περιορίσουν ικανοποιητικά τον κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων από την καθημερινή έκθεση τους στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Εξάλλου το αγαθό της υγείας των ανθρώπων είναι ανεκτίμητο και δεν επιδέχεται πειραματισμό ή αντιπαράθεση με αμφίβολα υλικά αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας. Καταλήγοντας πιθανολογεί ότι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της συγκεκριμένης κεραίας υπήρχε ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος και βλάβης της υγείας των περιοίκων και των μαθητών που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία.

Απομακρύνθηκε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Νέα Ερυθραία

Δικαίωση ετών αποτελεί η απομάκρυνση...

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Κηφισιάς στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v