Η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον εισαγγελέα

Η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στον εισαγγελέα

Η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική βία που δέχτηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, όχι μόνο συγκλόνισε την κοινή γνώμη αλλά ήταν και η αρχή για να βγουν στο φως κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Οι εξομολογήσεις που ακολούθησαν δεν αφορούσαν μόνο τον χώρο του αθλητισμού αλλά όλες, σχεδόν, τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας. 

Βέβαια η κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου συνέβη πριν 30 χρόνια με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραγραφεί και να μην φτάσει ποτέ μέχρι τα δικαστήρια. Ωστόσο σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης, στην τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα, δεν αναφέρθηκε μόνο στην δική της κακοποίηση αλλά και σε μία ακόμα αντίστοιχη επίθεση.

Μάλιστα,  σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida, κατονόμασε την αθλήτρια που δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση η οποία φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν είναι παραγεγραμμένα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να αναζητηθούν στοιχεία και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να διευρυνθεί και η συγκεκριμένη αθλήτρια θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις αναφορές της Σοφίας Μπεκατώρου και να μιλήσει και αυτή για τα όσα έχει υποστεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v