10 συμβουλές αδυνατίσματος από έναν γυμναστή που έχασε... 70 κιλά!

10 συμβουλές αδυνατίσματος από έναν γυμναστή που έχασε... 70 κιλά!

Η απώλεια βάρους είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί διαρκώς, ειδικά εμάς τις γυναίκες. Παρά όμως τις πρωτότυπες δίαιτες και τις φιλότιμες προσπάθειες να «ράψουμε» το στόμα μας, η ζυγαριά φαίνεται να έχει κολλήσει σ' έναν συγκεκριμένο αριθμό και δεν κατεβαίνει με τίποτα. Το ίδιο μαρτύριο περνούσε και αυτός ο άντρας μέχρι που κατάφερε και έχασε... 70 ολόκληρα κιλά! Τώρα είναι γυμναστής και έχει βάλει στόχο ζωής να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί να κάνουν καλύτερες επιλογές για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Όταν ο Joe Bernstein ήταν μόλις 25 χρονών ζύγιζε 154 κιλά! Καμία δίαιτα δεν μπορούσε να τον απαλλάξει από τα περιττά κιλά μέχρι που δοκίμασε να αλλάξει βασικές συνήθειες στη ζωή του, όπου τελικά οδήγησαν σε θετικές αλλαγές τόσο στην εμφάνισή του, όσο και στην ψυχολογία του. Έχασε 70 ολόκληρα κιλά και αποφάσισε να γίνει personal trainer ώστε να βοηθήσει  έμπρακτα όσους τον είχαν ανάγκη.

Οι δέκα «χρυσές» συμβουλές του έχουν κάνει τον γύρω του διαδικτύου μετρώντας πολλά like και θετικά σχόλια. Απ' ότι φαίνεται έχει εμπνεύσει αρκετό κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά του. 

Μην πίνετε... τις θερμίδες

Αυτό σημαίνει κομμένα τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σόδες και το παγωμένο τσάι. Όσο «αθώα» και να μοιάζουν έχουν πολλές θερμίδες που οδηγούν στην αύξηση βάρους. Αν σταματήσουμε να καταναλώνουμε τέτοιους είδους ποτά μπορεί να χάσουμε ακόμα και 22 κιλά σε τρεις μήνες. Όπως λέει και ο Joe Bernstein, τις περισσότερες φορές δεν συνειδητοποιούμε καν ότι πίνουμε περίπου 2.000 θερμίδες την ημέρα.

Δεν παραγγέλνουμε φαγητό...

Ούτε καν μαγειρευτό! Φτιάχνουμε το δικό μας ταπεράκι με υγιεινά σνακ που θα μας κρατήσουν όλη μέρα μέχρι να φάμε ένα κανονικό γεύμα.

Αγοράζουμε οργανικά προϊόντα

H ποιότητα παίζει τεράστιο ρόλο στην διατροφή μας. Επιλέξτε να καταναλώνετε  βιολογικά προϊόντα - μπορεί να είναι ακριβότερα, αλλά αν δεν παραγγέλνετε φαγητό απ' έξω, ο προϋπολογισμός σας θα επανέλθει στο κανονικό.

Προσοχή στην ποιότητα και την προέλευση κρέατος


Θα ήταν καλό να αυξήσετε τον αριθμό των χορτοφαγικών μεσημεριανών και δείπνων που τρώτε, πράγμα που σημαίνει περισσότερα λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια. Εάν δεν είστε, όμως, έτοιμοι να τρώτε λιγότερο κρέας, προσέξτε την ποιότητα και την προέλευσή του.

Μαγειρεύουμε υγιεινά

Μάθετε να μαγειρεύετε υγιεινά αλλά νόστιμα γεύματα... και πώς να απολαμβάνετε τη μαγειρική. Θα βρείτε αναρίθμητες συνταγές στο διαδίκτυο και μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγειρικά shows ή να συμμετέχετε διαδικτυακά σε μαθήματα μαγειρικής. Μαγειρεύοντας για εμάς εκτιμούμε καλύτερα τι κάνει καλό και τι όχι στο σώμα μας.,

Λέμε «όχι» στους πειρασμούς

Σε όλους αρέσουν τα πατατάκια, τα ζελεδάκια και οι σοκολάτες. Αν θέλουμε όμως να χάσουμε βάρος πρέπει να τα ξεγράψουμε απ' το διαιτολόγιο μας και να προσθέσουμε υγιεινά σνακ όπως για παράδειγμα φρούτα.

Υιοθετήστε... σκύλο

Ένας πρωινός περίπατος με τον τετράποδο φίλο σας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού σας και την απώλεια βάρους. Δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να πάρετε ένα σκυλί - αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να βρείτε έναν λόγο να περπατήσετε το πρωί.

Περπατάμε ή κάνουμε ποδήλατο

Καλό είναι να μην μετακινούμαστε συνεχώς με το αμάξι αλλά να περπατάμε ή να κάνουμε ποδήλατο. Είναι ένας πολύ εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να γυμναστούμε αλλά και για να ηρεμήσουμε από το καθημερινό άγχος.

Αλλάζουμε τον τρόπο ζωή μας

Εκτός από το σώμα μας, οφείλουμε να προσέξουμε και την ψυχική μας υγεία. Όταν απαλλαγούμε από λάθος συνήθειες που μας επιφορτίζουν συναισθηματικά και μας γεμίζουν άγχος και δούμε τα πράγματα πιο απλά, τότε θα υπάρξει τεράστια διαφορά.

Απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας

Αφού χώρισε με την πρώην σύζυγό του ο Joe αποφάσισε επίσης να απομακρύνει όλους τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή του και φρόντισε να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Και απ' ότι φαίνεται, τα κατάφερε και  με το παραπάνω!

Πηγή: brightside.me

 

v