Πιάστηκαν από τις αποδείξεις όσοι έσβηναν sms για να συνεχίσουν τις αγορές τους

Πιάστηκαν από τις αποδείξεις όσοι έσβηναν sms για να συνεχίσουν τις αγορές τους

Από την προηγούμενη Δευτέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, ο κόσμος ξεχύθηκε κυριολεκτικά στους δρόμους για ψώνια. Παρότι η οδηγίες του κράτους ήταν σαφείς ώστε να μην υπερβαίνουν οι καταναλωτές τις δύο ώρες εκτός σπιτιού, πολλοί ήταν αυτοί που έστειλαν μέχρι και τέσσερα SMS προκειμένου να κάνουν πιο άνετοι τις βόλτες τους στους δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του in2life, οι αστυνομικοί είχαν εντολή όχι απλά να τσεκάρουν τις ώρες των SMS, αλλά να κάνουν και αντιπαραβολή με τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να κοπούν αρκετά πρόστιμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Οι πολίτες έστειλαν περισσότερα του ενός SMS εξαιτίας των μεγάλων ουρών, όμως σύμφωνα με την αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να φύγουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, ώστε να είναι νομότυποι.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες κοσμοσυρροής προβληματίζουν τους επιστήμονες, που θεωρούν αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας της αγοράς σαν ένα κρας τεστ που θα κρίνει τα περαιτέρω βήματα επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

v