Γιαγιά βάζει την 10χρονη εγγονή της να κάνει τις δουλειές του σπιτιού επειδή είναι κορίτσι

Γιαγιά βάζει την 10χρονη εγγονή της να κάνει τις δουλειές του σπιτιού επειδή είναι κορίτσι

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες αγαπούν τόσο τα παιδιά όσο και τα εγγόνια τους, αλλά μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια, όπως η ιστορία που μοιράστηκε στα social media μία μαμά. Βέβαια, σ’ αυτή την ιστορία, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τους παππούδες είναι πολύ μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, αφού τίθεται ξεκάθαρα θέμα σεξισμού.

Μια μαμά, λόγω της νέας της δουλειάς έπρεπε να λείπει περισσότερο από το σπίτι. Το ζευγάρι, που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα των παιδιών, κατέληξε πως το καλύτερο σενάριο ήταν το εξής: να αναλάβει το μαγείρεμα, τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των μικρών ο μπαμπάς που δουλεύει από το σπίτι λόγω κορονοϊού.

Ωστόσο, οι γονείς του ζευγαριού έχουν αντίθετη άποψη. «Η μητέρα μου δεν άφηνε την κόρη μου να παίξει με τον αδελφό της, πριν πλύνει τα πιάτα, παρά το ότι νωρίτερα είχε βοηθήσει στο μαγείρεμα!» ανέφερε η μαμά. «Όταν επέστρεψα από τη δουλειά και επέτρεψα στην κόρη μου να πάει να παίξει, η μητέρα μου ενοχλήθηκε και μου είπε πως η μικρή πρέπει να αναλάβει το νοικοκυριό του σπιτιού και να γίνει υπεύθυνη». 

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως το κοριτσάκι είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας (ο μικρός είναι τεσσάρων) και είναι δέκα χρονών. Ωστόσο, ο σεξισμός των γονιών μου είναι ξεκάθαρος: δεν θέλουν να κάνει δουλειές ο ενήλικας του σπιτιού επειδή είναι άντρας, οπότε πρέπει να επωμιστεί όλο το βάρος ένα δεκάχρονο μόνο και μόνο επειδή είναι κορίτσι. «Αναρωτιέμαι αν η μητέρα μου θα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο στην 10χρονη κόρη μου αν ήταν αγόρι» αναρωτιέται η μαμά. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εργαζόμενης μαμάς, και οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες έχουν την ίδια αντίληψη. Εφόσον λείπει η σύζυγος από το σπίτι, πρέπει να κάνει όλες τις δουλειές η κόρη. 

Πέρα από το θέμα του σεξισμού, όμως, υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα εδώ: υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι οι γονείς και όχι οι παππούδες! Καταλαβαίνουμε ότι οι παππούδες νοιάζονται πολύ για τα παιδιά και τα εγγόνια τους και πως έχουν καλές προθέσεις, αλλά αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να ανακατεύονται στα προσωπικά της οικογένειας.

Πηγή: parents.com

v