Τι σημαίνει όταν το παιδί τρώει διαρκώς τα νύχια του

Τι σημαίνει όταν το παιδί τρώει διαρκώς τα νύχια του

Δεν είναι καθόλου σπάνιο για ένα παιδί να αποκτήσει μία ή και περισσότερες συνήθειες, από αυτές που λέμε «κακές» και που, τις πιο πολλές φορές, κόβει πριν μεγαλώσει. Μια από αυτές είναι και το δάγκωμα των νυχιών που, όταν γίνεται συνεχώς και πολύ επίμονα, μπορεί να δημιουργήσει στο παιδί ακόμα και πληγές. Παρ’ όλ’ αυτά, μια τέτοια συνήθεια μπορεί να κρύβει πράγματα που δεν είχατε αντιληφθεί, άλλοτε αρνητικά κι άλλοτε θετικά...

Είναι τελειομανής

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους τείνουν να τα καταφέρνουν πολύ καλά σε πάρα πολλά πράγματα και να υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους πολύ συχνά. Αν, λοιπόν, το παιδί σας τρώει τα νύχια του, είναι πολύ πιθανό μέσα του να το «τρώει» κι εκείνο μια εσωτερική ανάγκη να είναι άψογο σε ό,τι κάνει. Να είναι δηλαδή ένας μικρός τελειομανής. Καμία ανησυχία, αρκεί να του μάθετε ότι δεν πειράζει να αποτύγχάνει κάπου κάπου.

Είναι πιο έξυπνο απ’ όσο νομίζατε

Οι άνθρωποι που τρώνε τα νύχια τους, το κάνουν συχνά σε στιγμές έντονης εγκεφαλικής δραστηριότητας, ενώ προσπαθούν να σκαρώσουν τη λύση σε ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί. Με λίγα λόγια, όταν βάλουν κάτι σκοπό συγκεντρώνονται απόλυτα στη επίτευξή του και πολύ συχνά τα καταφέρνουν, αφού αφιερώνουν πολλαπλή ενέργεια από άλλους ανθρώπους. Αν το καμάρι σας τρώει τα νύχια του, ίσως και να μεγαλώνετε μια ιδιοφυία!

Δεν έχει υπομονή

Η βαρεμάρα και η ανυπομονησία μας οδηγούν συχνά σε περίεργους τρόπους να διαχειριστούμε την νευρικότητα ή την πνευματική μας κούραση – ένας από αυτούς είναι και το δάγκωμα των νυχιών. Ειδικά τα παιδιά, βαριούνται εύκολα και βρίσκονται πολλές φορές σε περιβάλλοντα που τους προκαλούν από αμηχανία μέχρι ανησυχία. Έτσι, εντελώς μηχανικά, αρχίζουν να τρώνε τα νύχια τους ώσπου αυτό τους γίνεται συνήθεια.

Έχει τις μαύρες του

Οι άνθρωποι που δεν νιώθουν καλά με τον εαυτό τους ή με μια συγκεκριμένη κατάσταση  τείνουν να υιοθετούν διάφορες μηχανικές κινήσεις τις οποίες επαναλαμβάνουν για να καταπολεμήσουν το άγχος τους. Αν το παιδί ξεκινήσει απ’ το πουθενά να τρώει τα νύχια του, είναι πολύ πιθανό αυτήν την περίοδο να του συμβαίνει κάτι που βασανίζει την ψυχούλα του – κάποιο ζήτημα που ίσως χρήζει την άμεση παρέμβασή σας.

Ίσως είναι σημάδι ψυχαναγκαστικής διαταραχής

Η εμμονική ενασχόληση με μια φαινομενικά ασήμαντη δραστηριότητα, όπως είναι το αδιάκοπο δάγκωμα των νυχιών, είναι πολλές φορές σημάδι ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και απαιτεί την αντίστοιχη αντιμετώπιση. Εάν το παιδί τρώει τα νύχια του πάρα πολύ συχνά, σε σημείο που σας προκαλεί ανησυχία, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να έχετε μια εικόνα του τι άλλο πρέπει να προσέξετε πριν χρειαστείτε την περαιτέρω βοήθειά του.

Πηγή: brightside.me

v