Καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας ανηλίκων στην ομοσπονδία Πάλης

Καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας ανηλίκων στην ομοσπονδία Πάλης

Μετά από το μπαράζ αποκαλύψεων σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού και της τέχνης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία παλαιότερη υπόθεση από το χώρο της πάλης, που σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο λόγος για την 12χρονη αθλήτρια πάλης που πριν αρκετά χρόνια αποπλανήθηκε από τον προπονητή της, ο οποίος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη μετά από μήνυση της οικογένειας του κοριτσιού. 

Σήμερα, σύμφωνα με το protothema, οι γονείς της αθλήτριας κατέθεσαν υπόμνημα προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα, στο οποίο αποκαλύπτουν πως υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας. 

Ειδικότερα στο υπόμνημα τονίζουν πως ένας αθλητής σε ανώνυμη συνέντευξη «καταγγέλλει ότι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξώθησαν τον ίδιο στην πορνεία, προς επίρρωση όσων ήδη σας έχω εκθέσει. Το παιδί αυτό ήταν ανήλικο όταν έλαβαν χώρα τα καταγγελλόμενα αλλά σήμερα είναι ενήλικας».

Στο ίδιο έγγραφο, το οποίο είναι στη διάθεση του protothema.gr, γίνεται αναφορά σε πρόσωπο το οποίο «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών όπως το δικό μου».

Οι δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας

Η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Ειρήνη Μαρούπα, δήλωσε τα εξής:

«Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι επειδή ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο στην ομοσπονδία ο κατηγορούμενος που καταδικάσθηκε για την αποπλάνηση του παιδιού τους, συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες, (πριν συμβεί το έγκλημα αυτό εις βάρος του παιδιού τους), χωρίς κανείς να τον ενοχλεί για να αλλάξει έστω την συμπεριφορά του! 

Είναι συγκλονισμένοι διότι ο κόσμος της πάλης βοούσε γι’αυτόν τον δήθεν προπονητή, αλλά παρά τις υποδείξεις πολλών παραγόντων της ομοσπονδίας προς αυτόν που καθόριζε τις τύχες της ομοσπονδίας, να απομακρυνθεί «ο προπονητής» από το άθλημα και τις ανήλικες, αυτό δεν συνέβη ποτέ, παρότι δεν είχε καν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κι ερείδεται αν ήταν καν προπονητής του αθλήματος!

Το συνταρακτικότερο όλων όμως, είναι ότι πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία, γεγονός που προκαλεί αποτροπιαστικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. Τα οποία επιτείνονται διότι όλα αυτά συνέβαιναν στον χώρο μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όσους τέλεσαν τέτοια αδικήματα άμεσος και δριμύς, ώστε να επέλθει πραγματική κάθαρση στον χώρο».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v