Έμβρυο κόλλησε κορονοϊό και πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του

Έμβρυο κόλλησε κορονοϊό και πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από την μητέρα στο έμβρυο αλλά ένα περιστατικό που συνέβη στο Ισραήλ, έρχεται να το ανατρέψει. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικίνδυνος αυτός ιός φέρνει τα πάνω κάτω στις ανακαλύψεις των επιστημόνων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των των «Times» του Ισραήλ, αλλά και της Jerusalem Post, το έμβρυο κόλλησε κορονοϊό μέσω του πλακούντα της 29χρονης μητέρας του, η οποία ήταν θετική στον ιό. Η γυναίκα βρισκόταν στην 25η εβδομάδα κύησης και το μωράκι της πέθανε μέσα στην κοιλιά της. 

Στο έμβρυο, το οποίο γεννήθηκε χωρίς καρδιακό παλμό, έγινε το τεστ και βγήκε θετικό. Εξετάστηκε επίσης και ο πλακούντας της μητέρας, στον οποίο εντοπίστηκε ο ιός. Οι γιατροί είναι βέβαιοι ότι το έμβρυο έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, ενώ αναφέρουν πως είναι η πρώτη αντίστοιχη περίπτωση παγκοσμίως.

«Ήταν μια ενδομήτρια μόλυνση του εμβρύου, η οποία μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του πλακούντα και θάνατο. Αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό επειδή ένα μωρό συνήθως μολύνεται με κορονοϊό μετά τη γέννηση, ως αποτέλεσμα της επαφής με τη μητέρα. Το γεγονός ότι καταφέραμε να ανακαλύψουμε ότι ήταν ήδη θετικό στη μήτρα υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα ότι το έμβρυο πέθανε ως αποτέλεσμα του κορονοϊού», δήλωσε ο Γιόσι Τόμπιν, διευθυντής της μαιευτικής στο νοσοκομείο.

«Το ποσοστό των περιπτώσεων που η έγκυος γυναίκα μεταδίδει τον ιό στο μωρό της, δεν ξεπερνά το 3%» σύμφωνα με τον καθηγητή και μαιευτήρα στο Ιατρικό Κέντρο Beilinson Αρνον Βίζνιτζερ. Ο καθηγητής ανέφερε, επίσης, πως η γυναίκα, λόγω εγκυμοσύνης, δεν είχε κάνει το εμβόλιο. 

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v