Ρουγγέρη: «Είναι δυνατόν ο βιασμός ενός παιδιού να παραγράφεται σε 15 χρόνια;»

Ρουγγέρη: «Είναι δυνατόν ο βιασμός ενός παιδιού να παραγράφεται σε 15 χρόνια;»

Φωτογραφία: mikrofwno.gr

Οι εξελίξεις των σεξουαλικών εγκλημάτων στον χώρο του θεάτρου είναι καταιγιστικές, ενώ οι άνθρωποι της 6ης τέχνης κάνουν μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να εξυγιανθεί ο χώρος τους. Ανάμεσα στις διάφορες τοποθετήσεις ηθοποιών και σκηνοθετών, ξεχώρισε αυτή της Κάρμεν Ρουγγέρη που ασχολείται με μεράκι και αγάπη με το παιδικό θέατρο εδώ και χρόνια.

Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης, μίλησε τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και στην κακοποίηση ανηλίκων εν γένει. 

Συγκεκριμένα, η αγαπημένη ηθοποιός των παιδιών, είπε:

«Όταν βιάζεται ένα παιδί, ο βιασμός αυτός το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Του διαμορφώνει τον χαρακτήρα και τις περισσότερες φορές δεν το ξεπερνάει ποτέ» τόνισε,  ήπια, η Κάρμεν Ρουγγέρη. «Είναι, λοιπόν, δυνατόν αυτό το έγκλημα να παραγράφεται σε 15 χρόνια; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Θα έπρεπε να μην παραγράφεται ποτέ και θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος κατά την γνώμη μου».

Σχετικά με την τιμωρία των ενόχων για σεξουαλικά εγκλήματα σε παιδιά, η Κάρμεν Ρουγγέρη ήταν αυστηρή και ξεκάθαρη: «Ελπίζω να είναι μεγάλη η τιμωρία αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος ο κατηγορούμενος και να πληρώσει γιατί για κάθε έγκλημα πρέπει να υπάρχει και τιμωρία».

Τέλος, η ηθοποιός τόνισε πως «άνοιξαν τα στόματα και ελπίζω να γίνει μια κάθαρση στον χώρο μας». Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς όχι μόνο για τον χώρο του θεάτρου, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Πηγή: protothema.gr

v