Σάλος με κείμενο σχολικού βιβλίου που περιγράφει τη σχέση 25χρονου με 15χρονη μαθήτρια

Σάλος με κείμενο σχολικού βιβλίου που περιγράφει τη σχέση 25χρονου με 15χρονη μαθήτρια

Ενώ οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων ακόμα και σε ανήλικα παιδιά συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκληθεί σάλος με ένα απόσπασμα σε σχολικό βιβλίο που περιγράφει την σχέση ενός ενήλικα με μία 15χρονη μαθήτρια.

Ο λόγος για το βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της Α' Γυμνασίου, όπου αναλύεται η ερωτική σχέση ανάμεσα στον 25χρονο Σάκη και την 15χρονη μαθήτρια, Αλέκα. Το απόσπασμα βρίσκεται στη σελίδα 16 του βιβλίου, έχει τίτλο «Οσάκις» και είναι παρμένο από το βιβλίο «Γραφές της αθωότητας» της Ρούλας Κακλαμανάκη.

Οι αντιδράσεις των χρηστών των social media είναι πολλές, αφού θεωρούν σκανδαλώδες να διδάσκεται ένα τέτοιο κείμενα σε μαθητές 12 και 13 ετών, και μάλιστα τη στιγμή που γίνεται μια μεγάλη συζήτηση ώστε η αποπλάνηση ανηλίκου να διώκεται ποινικά μέχρι τα 18.

Το επίμαχο απόσπασμα:

«Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Mια από τις μαθήτριες της τάξης. Ψηλή κι αδύνατη, με κοντά ξανθά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια, μακρύ λαιμό και μακριά χέρια και πόδια, κάπως ξερακιανή, αλλά ζόρικη. Στα 15-16, όπως όλες τους. Η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην άλλη γωνία κι οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης.»

Πηγή: newsit.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v