«Φοβόμουν να πάρω διαζύγιο μην πληγωθούν τα παιδιά αλλά έκανα λάθος!»

«Φοβόμουν να πάρω διαζύγιο μην πληγωθούν τα παιδιά αλλά έκανα λάθος!»

Πολλά ζευγάρια μένουν μαζί μόνο για τα παιδιά, παρόλο που ξέρουν ότι αυτό τους προκαλεί μόνο δυστυχία. Σε αυτά τα ζευγάρια απαντά η παρακάτω μαμά που, όταν τελικά αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, διαπίστωσε πως ήταν η πιο σωστή απόφαση για όλους.

«Αν με ρωτούσες πριν από δύο χρόνια τι γνώμη είχα για το διαζύγιο, θα σου απαντούσα πως θα ήταν καταστροφικό για τα παιδιά. Εάν πάλι μου έλεγες ότι είναι καλύτερο από έναν δυστυχισμένο γάμο, θα γελούσα και θα σου απαντούσα πως δεν ξέρεις τι λές!» λέει η μητέρα στο κείμενό της και συνεχίζει:

«Ωστόσο, μετά από σχεδόν ένα χρόνο διαζευγμένη, μπορώ να βρω πολλά θετικά στη νέα μας ζωή. Για την ακρίβεια, το διαζύγιο με έκανε καλύτερη μητέρα με τρεις μοναδικούς τρόπους:

Οι ευθύνες μοιράζονται

Πριν το διαζύγιο, ήταν δεδομένο πως όλες τις δουλειές τις κάνει η μαμά. Είχα καταντήσει σκιά του εαυτού μου που έτρεχα όλη μέρα και τελικά δεν προλάβαινα τίποτα. Μετά το διαζύγιο, όμως, επειδή είμαι μόνη στο σπίτι, όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους ενώ ο πρώην σύζυγός μου μοιράζεται κατά το ήμισυ τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των παιδιών. 

Τα παιδιά μου είναι πιο ήρεμα και χαρούμενα

Τον τελευταίο χρόνο, τόσο η κόρη μου όσο και ο γιος μου, φαίνονται ήρεμοι και χαρούμενοι. Δεν αντιδρούν έντονα, προσαρμόζονται στην νέα μας καθημερινότητα και συζητούν πολύ μαζί μου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν το διαζύγιο, νόμιζα πως μας μισούν! Αντιδρούσαν στα πάντα και τσακωνόμαστε συχνά. Εκ των υστέρων, μου αποκάλυψαν πως οι συνεχόμενοι μικροκαβγάδες με τον μπαμπά τους αλλά και η κακή μας διάθεση τα επηρέαζε πολύ περισσότερο από το διαζύγιο. 

Έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου

Ποιος να το περίμενε πως ένα διαζύγιο θα μου εξασφάλιζε χρόνο για τον εαυτό μου! Είναι, όμως, η αλήθεια αφού όταν τα παιδιά είναι με τον μπαμπά τους, μπορώ να δω χωρίς άγχος τους φίλους μου, να περάσω χρόνο μόνη στο σπίτι και να ασχοληθώ επιτέλους με τον εαυτό του. Δεν είμαι πια η κουρασμένη μαμά που έτρεχε για όλους και όλα χωρίς να την καταλαβαίνει κανείς.»

Πηγή: moms.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v