Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι παιδί ήσουν

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω τι παιδί ήσουν

Είναι αλήθεια ότι από την παιδική μας ηλικία έχουμε τις πιο δυνατές αναμνήσεις. Τα θυμόμαστε, όμως, όλα ή... μόνο αυτά που μας συμφέρουν; Για παράδειγμα, μπορούμε σήμερα να πούμε με ακρίβεια τι είδους παιδιά υπήρξαμε κάποτε, αν ήμασταν αγγελούδια ή διαολάκια; Αν όχι, μπορούμε πάντα να απευθυνθούμε σε κάποιους που δεν ξεχνούν τίποτα καιποτέ, τους παντογνώστες φίλους μας, τα άστρα!

Κριός

Θορυβώδης και αλέγκρα από το πρώτο σου κλάμα κιόλας, περπάτησες γρήγορα και δεν άφησες ντουλάπι για ντουλάπι ανεξερεύνητο πριν κλείσεις χρόνο. Ήσουν η ψυχή του παιχνιδιού και, στο σχολείο, αγαπούσες πιο πολύ το διάλειμμα. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν ήσουν από τα παιδιά που δεν διαβάζουν, απλώς ήθελες μεγαλύτερη πειθαρχία για να το κάνεις.

Ταύρος

Ήσουν χαριτωμένη και γεμάτη ζωντάνια, αλλά δεν ξανοιγόσουν εύκολα πέρα από την αγκαλιά του μπαμπά και της μαμάς. Μεγαλώνοντας ξεθάρρεψες και αναζητούσες το παιχνίδι με μεγαλύτερα παιδιά για να μαθαίνεις περισσότερα. Όταν δυσκολευόσουν έψαχνες αμέσως την ασφάλεια των γονιών σου, αλλά η στήριξή τους σε έκανε πιο τολμηρή σιγά-σιγά.

Δίδυμος

Ως μωρό ήσουν αθόρυβη, έπαιζες με τις ώρες με τα παιχνίδια σου και ξεχνούσαν όλοι ότι υπάρχεις. Μόλις βγήκες στον κόσμο, όμως, άρχισες να ρουφάς γνώσεις και να συμμετέχεις σε ό,τι δραστηριότητα υπήρχε κάνοντας παράλληλα πολλούς φίλους. Αν δεν βαριόσουν και τόσο εύκολα, μπορεί κάτι απ’ όλ’ αυτά να το έκανες ακόμα.

Καρκίνος

Μπορεί να το έχεις απωθήσει στα βάθη της μνήμης σου, αλλά ήσουν γκρινιάρα από την πρώτη μέρα της ζωής και δεν άφηνες τίποτα να πέσει κάτω. Ήσουν και ντροπαλή, βέβαια, γι’ αυτό περνούσες πολύ χρόνο με ενήλικες και παρά λίγο να σοβαρέψεις νωρίς νωρίς. Μόλις βρήκες τον τρόπο να κάνεις φίλους, όμως, μαλάκωσες κι έγινες η πιο τρυφερή φιλενάδα.

Λέων

Προβλέψιμη ως Λέων, ήθελες από νωρίς να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής και γι’ αυτό δυσκολεύτηκες αρκετά να χωνέψεις τον ερχομό του μικρότερου αδερφού σου. Ευτυχώς, χρησιμοποίησες την ενέργειά σου πιο δημιουργικά κι έτσι κέρδισες ξανά τον θαυμασμό με τις επιδόσεις σου, είτε στο σχολείο είτε σε κάποια άλλη απαιτητική δραστηριότητα.

Παρθένος

Ήσουν το πιο βολικό μωρό του μαιευτηρίου, εξελίχθηκες στο πιο περίεργο νήπιο του κόσμου και σύντομα έγινες μια μικρή παντογνώστρια. Ήσουν, βέβαια, και ψυχαναγκαστική από μικρή, κάτι που δεν σε έκανε την πιο δημοφιλή συμμαθήτρια στο σχολείο. Παρ’ όλ’ αυτά, είχες καρδιά μάλαμα κι έτσι σε ήθελαν όλοι για φίλη και σύμμαχό τους.

Ζυγός

Αγαπησιάρα και συναισθηματική από μικρή, ήσουν ένα μωρό κυριολεκτικά προσκολλημένο στη μαμά του. Γι’ αυτό και, μεγαλώνοντας, άργησες να διεκδικήσεις την ανεξαρτησία σου και να πάρεις πρωτοβουλίες. Επίσης, άργησες να μάθεις ότι η επιτυχία πάει πακέτο με τη σκληρή δουλειά. Όταν το έμαθες, πάντως, η εξυπνάδα σου σε έβγαλε ασπροπρόσωπη. 

Σκορπιός

Δεν είναι κάποια μωρά που νομίζεις ότι «τα έχεις», αλλά είναι τόσο επίμονα που περνάει πάντα το δικό τους; Ε, τέτοιο μωρό ήσουν, δυναμική και αποφασισμένη. Μεγαλύτερη σου άρεσε να παίρνεις τα ηνία στο παιχνίδι και να χρησιμοποιείς πολύ το μυαλό σου. Απλώς, η ξεροκεφαλιά σου δεν σου έβγαινε πάντα σε καλό...

Τοξότης

Όσο δεν έκλαψες όταν βγήκες στον κόσμο, τόσο πλάνταξες όταν σε έφεραν στο σπίτι λες και θα έμενες κλεισμένη εκεί για πάντα.  Ελεύθερο πνεύμα, ψυχή της παρέας και ταξιδιάρα από κούνια, δεν έβαζες ποπό μέσα από παιδί ακόμα. Ευτυχώς που δεν είχαμε περάσει καραντίνα γιατί θα είχες τρελαθεί πραγματικά.

Αιγόκερως

Το πιο κυκλοθυμικό μωρό του ζωδιακού κύκλου, τη μία ήσουν άγγελος και την άλλη η βασίλισσα της γκρίνιας. Ως παιδάκι ήσουν μοναχική, αλλά μελετηρή και φιλόδοξη με πολύ αυτοπεποίθηση. Μεγαλώνοντας, έμαθες ότι μόνος κανείς δεν προχωράει και πολύ κι έτσι, σιγά σιγά, έγινες πιο κοινωνική, ομαδική και ανοιχτόμυαλη.

Υδροχόος

Σκέτη αντίδραση ήσουν από τα πρώτα σου βήματα, αλλά και τόσο χαριτωμένη που σε αγαπούσαν όλοι κι ας τους πήγαινες κόντρα. Πάντα πιο έξυπνη και πιο ώριμη απ’ τους συνομήλικούς σου, είχες τον θαυμασμό τους γιατί ήξερες να αψηφάς τους κανόνες, αλλά να τη γλιτώνεις κιόλας μετά.

Ιχθύς

Ως μωρό ήσουν γλυκούλα, αλλά απίστευτα φοβιτσιάρα με όποιον δεν ήξερες. Αργότερα, έγινες πιο φιλική, αλλά ήσουν πολύ καλόβολη και πληγωνόσουν εύκολα. Μεγαλώνοντας, έμαθες να προστατεύεσαι, αλλά έγινες και πιο ονειροπόλα, οπότε ο μεγαλύτερός εχθρός σου έγινες… εσύ! Παρ’ ολ’ αυτά, ήσουν πεισματάρα και γι’ αυτό σήμερα έχεις όλα όσα θέλησες.

v