Κλειστά σχολεία μέχρι 29 Μαρτίου - τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

Κλειστά σχολεία μέχρι 29 Μαρτίου - τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα

Στη σημερινή ανακοίνωση, η Βάνα Παπαευαγγέλου γνωστοποίησε την τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ειδική αναφορά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αλλά ότι οι πολίτες θα ακολουθήσουν το πλαίσιο που ήδη βρίσκεται σε ισχύ. 

Τι ισχύει για τα σχολεία

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε δεκτή την απόφαση της επιτροπής των λοιμοξιωλόγων για κλείσιμο όλων των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι τις 29 Μαρτίου. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας. Όπως η ίδια υποστήριξε τα παιδιά μπορεί να μην επιβαρύνουν την πανδημία αλλά την ακολουθούν.

Τι ισχύει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Όσον αφορά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει ειδική ρύθμιση. Το πέταγμα του χαρταετού επιτρέπεται εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας, ενώ ισχύει η χρήση του SMS 6, η οποία όμως γίνεται μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο.

Επιπλέον, τόνισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 7 το απόγευμα το Σαββατοκύριακο και από τις 9 μέχρι τις 5 το πρωί την Καθαρά Δευτέρα.

Παράταση lockdown για την Αττική

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε Αττική έως τις 22 Μαρτίου καθώς μαζί με άλλες περιοχές της χώρας παραμένει στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Πηγή: euro2day.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v