Η μητέρα είναι η πρώτη και παντοτινή αγάπη του παιδιού της

Η μητέρα είναι η πρώτη και παντοτινή αγάπη του παιδιού της

Μάνα, μανούλα, μαμά. Μια υπέροχη λέξη που γεμίζει την καρδιά μας με τα πιο γλυκά συναισθήματα κάθε φορά που την λέμε. Για κάθε παιδί η μητέρα του είναι ο άνθρωπός του. Εκείνη είναι που θα σταθεί δίπλα του με σθένος σε κάθε δυσκολία και θα χαρεί με τις χαρές και τις επιτυχίες του περισσότερο και απ' το ίδιο. Το φροντίζει, το προστατεύει και του δίνει όλη την αγάπη της. Όπως λέει και αυτή η μαμά σε αυτό το συγκινητικό κείμενο δεν είναι να απορεί κανείς που η μαμά είναι η πρώτη αγάπη του παιδιού της.

«Η μαμά είναι η τελευταία που θα κάτσει στο τραπέζι να φάει, που θα κάνει ένα ζεστό μπάνιο, που θα κοιμηθεί. Καθημερινά δίνει όλο της το είναι για την οικογένειά της και δουλεύει σκληρά για να προσφέρει ό,τι καλύτερο στα παιδιά και τον άντρα της. Ναι, είναι γνωστό: το να είσαι μητέρα σημαίνει ότι θα κάνεις και πολλές θυσίες. 

Μπορεί όντως, προκειμένου να τα προλάβει όλα, να φτάνει τελευταία και καταϊδρωμένη, όμως, έχει κάποιες ''πρωτιές'' που είναι πολύ πιο σημαντικές!

Είναι η πρώτη που κρατά το μωρό στην αγκαλιά της - η πρώτη που αναπνέει τη γλυκιά, εθιστική του μυρωδιά.

Είναι η πρώτη που αισθάνεται την καρδιά της να πλημμυρίζει από αγάπη και ελπίδα.

Εκείνη θα είναι η πρώτη θα το ταϊσει, θα του πει τις πρώτες του ιστορίες και θα το νανουρίσει με τα πιο γλυκά τραγούδια.

Η μαμά είναι η πρώτη που θα τρέξει ακούγοντας το κλάμα του παιδιού της. Θα είναι δίπλα του να το παρηγορήσει και να του χαϊδέψει τα μαλλιά. Αγκαλιάζει τον πόνο του και του προσφέρει θεραπευτικά φιλιά.

Είναι η πρώτη που δάκρυσε στα πρώτα του κατορθώματα και κρέμασε την ζωγραφία του στον τοίχο.

Εκείνη είναι που υποστηρίζει σθεναρά ότι είναι η πρώτη που γνωρίζει τι χρειάζεται.

Πρώτα εκείνη θα καταλάβει ότι το παιδί της είναι στενοχωρημένο και πρώτη εκείνη θα προσπαθήσει να του φτιάξει τη διάθεση.

Η μάνα είναι η μεγαλύτερη θαυμάστρια του παιδιού της που υποστηρίζει τα μεγάλα, άγρια όνειρά του.

Είναι η πρώτη που το ενθαρρύνει και το συμβουλεύει.

Εκείνη είναι που θα περάσει ξάγρυπνη τα βράδια για να σιγουρευτεί ότι γύρισε καλά μετά από κάποια έξοδο.

Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που η μαμά είναι η πρώτη αγάπη του παιδιού της. Το φροντίζει και του παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται για να μεγαλώσει.

Μια μαμά είναι πραγματικά ευλογημένη από ''πρωτιές''.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v