Είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαταραχή του κύκλου μετά από εξωσωματική;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαταραχή του κύκλου μετά από εξωσωματική;

Ερώτηση:
Έχω κάνει μια αποτυχημένη εξωσωματική τον προηγούμενο μήνα. Μια μέρα μετά το αρνητικό αποτέλεσμα μου ήρθε περίοδος.Τώρα στον επόμενο κύκλο έχω 5 μέρες καθυστέρηση. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαταραχή κύκλου μετά από εξωσωματική; Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Βεβαίως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο μερικές φορές να υπάρχει κάποια παράταση του κύκλου τον επόμενο μήνα καθ’ ότι οι ωοθήκες είναι κουρασμένες και αργούν να επαναλειτουργήσουν. Δεν πρέπει να σας ανησυχεί καθόλου, θα ακολουθήσουν φυσιολογικές περίοδοι. Καλή επιτυχία στο σκοπό σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v