Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό και ανοιχτή εστίαση

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό και ανοιχτή εστίαση

Η αλήθεια είναι πως τρέφαμε κάποιες ελπίδες να ανοίξουν κανονικά τ αμαγαζιά ή με αυστηρά μέτρα η εστίαση τις ημέρες του Πάσχα, αλλά φαίνεται πως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν έχουν την ίδια άποψη. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως δεν θα επιτρέπεται ούτε καν η μετακίνηση εκτός νομού προκειμένου να κάνουμε γιορτές στο χωριό ή το εξοχικό μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, τα κορονοπάρτυ στις πλατείες της Αττικής των τελευταίων εβδομάδων, βάζει φρένο στο δειλό άνοιγμα της εστίασης ώστε, όπως τονίζουν οι ειδικοί, να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Το πλάνο για κλειστή εστίαση μέχρι τουλάχιστον τις 10 Μαΐου κλείδωσε στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά. 

Εκτός από την εστίαση, όμως, οι πολίτες δεν θα μπορούν να περνούν από τα διόδια του νομού τους, με αποτέλεσμα να τσουγκρίσουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη. Το σχέδιο που είχε καταρτισμένο η κυβέρνηση με υποχρεωτικό self test για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι.

Και αυτό γιατί οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι πάνω από το κόκκινο. Το πλάνο για την μετακίνηση εκτός νομού μετατίθεται πλέον για μετά τις 14 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Πηγή:dikaiologitikanews.gr

v