Τα 6 καλύτερα βιβλία του 2020 για να χαρίσετε σε παιδιά από 3 ετών!

Τα 6 καλύτερα βιβλία του 2020 για να χαρίσετε σε παιδιά από 3 ετών!

Το Πάσχα έφτασε και, αν θέλετε να πάρετε δωράκι στα παιδιά του περιβάλλοντός σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα βιβλίο! Μάλιστα, στην παρακάτω λίστα δεν έχουμε απλά παιδικά βιβλία με ωραίες εικόνες, αλλά τα παιδικά βιβία που βραβεύτηκαν το 2020 για το κείμενο, την εικονογράφηση και το μήνυμα που περνούν στους μικρούς τους αναγνώστες.

Αμαλία 

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Ηλικία: 3+
*Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2020
*Βραβείο παιδικού βιβλίου με εικονογράφηση στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2020


Οπισθόφυλλο βιβλίου: Μέσα στις πολλές φωνές, εμπιστεύσου την ομορφιά της δικής σου... και κάτι μαγικό θα συμβεί.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ντανιέλα Σταματιάδη παρουσιάζουν την πρωτότυπη ιστορία της Αμαλίας, μιας μικρής ηρωίδας που περνάει στους αναγνώστες το μηνυμα πως, εάν πιστέψεις στην ομορφιά που κρύβουν τα λόγια σου, η φωνή σου, με έναν τρόπο μαγικό, όχι μόνο θα ακουστεί αλλά θα παρασύρει κι άλλους.

Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;

Συγγραφέας: Λαμπρέλλη Λίλη
Εικονογράφηση: Κέλλυ Ματαθία-Κόβο
Ηλικία: 3+
*Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book)


Οπισθόφυλλο βιβλίου: Ένας ασβός τριγυρνούσε εδώ κι εκεί, αναζητώντας το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο. Ρώτησε την πέτρα, το δέντρο, λογιών λογιών πετούμενα κι ανθρώπους - όλα πλάσματα μ' ανοιχτή καρδιά, σαν τους ποιητές και τα παιδιά. Ο καθένας έδωσε ένα κομμάτι της απάντησης. Εσύ τι λες;

Το χαμόγελο της γάτας / Μυστήρια χαμόγελα 2

Συγγραφέας: Ρώσσης Νικόλας
Εικονογράφηση: Δημήτρης Φουσέκης
Ηλικία: 3+
*Βραβείο σε Εικονογράφο για την εικονογράφηση βιβλίου με εικόνες για παιδιά και νέους


Οπισθόφυλλο βιβλίου: Ένα νησί του Αιγαίου πλημμυρίζει από γάτες. Γεγονός που ανησυχεί τους σκύλους, που στέλνουν το αγόρι -τον πιο ικανό πράκτορα του κόσμου- για να ερευνήσει την κατάσταση. Σύντομα αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σχέδια των γαϊδουριών... Η νέα περιπέτεια της σειράς «Μυστήρια Χαμόγελα»

Όττο

Συγγραφέας: Κοντολέων Άννα
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Ηλικία: 6+
*Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά


Οπισθόφυλλο βιβλίου: Ο Όττο και η Χάνα συναντήθηκαν ένα χειμωνιάτικο πρωινό που χιόνιζε κι έγιναν αμέσως αχώριστοι. Ο Όττο απολάμβανε ν' ακούει τη Χάνα να τραγουδά. Η Χάνα λάτρευε να τη συνοδεύει ο Όττο στα ψώνια και στις συναυλίες της. Και κάπως έτσι, μαζί, κυλούσαν τα χρόνια.

Κυλούσαν και άλλαζαν. Ο Όττο είχε όλο και περισσότερο ανάγκη τη Χάνα. Μα η Χάνα δεν είχε πια χρόνο για τον Όττο. Μέχρι που μια ανοιξιάτικη μέρα η Χάνα αναγκάστηκε να πάρει μια δύσκολη απόφαση...

Ο Ισιντόρ και το φεγγάρι

Συγγραφέας: Παναγιωτάκης Γιώργος Κ.
Ηλικία: 6+
*Βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα εκτενούς αφηγήματος

Οπισθόφυλλο βιβλίου: «Στις λέξεις, Ισιντόρ. Εκεί κρύβεται η μαγεία!»

Είναι η καλύτερη, η πιο σημαντική δουλειά του κόσμου. Το μεγάλο όνειρο του μικρού Ισιντόρ: να φυλάξει και αυτός το αόρατο σκοινί του φεγγαριού. Να περιπολεί ακούραστος στην ταράτσα, να δοκιμάζει το σκοινί με το χέρι του για να δει αν είναι δεμένο καλά... Η Μπέλα το κάνει κάθε βράδυ!

Ο μάγος Λιβόρνο, όμως, του λέει πάντα όχι. Τρέμει μήπως ο κόμπος λυθεί και το φεγγάρι φύγει μακριά. Και τότε, αντίο κόσμε. Ο χαλίφης δε θα τους λυπηθεί. Αλλά ο Ισιντόρ το έχει πάρει απόφαση. Θα γίνει ο φύλακας του φεγγαριού, ο κόσμος να χαλάσει. Για μια νύχτα. Έστω για μια νύχτα... Μια ιστορία για τα όνειρα, τη φιλία, τον αγώνα. Και για τα θαύματα που ξεπηδούν από τις λέξεις μας και αγκαλιάζουν ολόκληρη τη Γη.

Πως φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο και οι συνέπειες για το περιβάλλον μας

Συγγραφέας: Παππά Ροδούλα
Εικονογράφηση: Κώστας Μαρκόπουλος
Ηλικία: 6+
*Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων)

Οπισθόφυλλο βιβλίου: Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο; Πώς φτιάχνεται το χαρτί και το μελάνι; Τι είναι ένας εκδοτικός οίκος και ποιος είναι ο ρόλος του; Πώς μετατρέπονται σε βιβλίο το κείμενο μιας συγγραφέα και οι εικόνες ενός εικονογράφου; Τι συμβαίνει στο τυπογραφείο και στο βιβλιοδετείο; Και τι συνέπειες έχει για το περιβάλλον μας η παραγωγή ενός βιβλίου;

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει όχι ένα κείμενο, αλλά δύο!

v