«Άφησα τη δουλειά μου για να μεγαλώσω την κόρη μου και δεν το μετάνιωσα λεπτό»

«Άφησα τη δουλειά μου για να μεγαλώσω την κόρη μου και δεν το μετάνιωσα λεπτό»

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο για μια γυναίκα να ισορροπήσει ανάμεσα σε επαγγελματική καριέρα και παιδιά. Κάποιες το καταφέρνουν και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά οι περισσότερες, όταν γινόμαστε μαμάδες, αφήνουμε πίσω αρκετά κομμάτια της παλιάς μας ζωής μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο νέο μας ρόλο.

Ωστόσο, το να μεγαλώνεις παιδιά είναι από μόνη της μια δύσκολη δουλειά που σε ανταμείβει όσο καμία άλλη. Γι’ αυτό και η παρακάτω μαμά, όταν κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα σε καριέρα ή παιδιά, διάλεξε το δεύτερο χωρίς να μετανιώσει ποτέ. 

«Δεν μετανιώνω λεπτό που αποφάσισα να παρατήσω τη δουλειά μου και να μείνω σπίτι για να μεγαλώσω την κόρη μου. Μπορεί να μην το είχα σχεδιάσει, αφού όταν έμεινα έγκυος δούλευα ήδη ως δικηγόρος και είχα μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Σκεφτόμουν πως θα συνδυάσω τη μητρότητα με την επαγγελματική μου εξέλιξη όπως τόσες και τόσες γυναίκες. 

Ωστόσο, όταν η μικρή μας ήρθε στον κόσμο, συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, ήταν σχεδόν αδύνατο να μιλάω στο τηλέφωνο για δουλειά ενώ άλλαζα πάνες, να πρέπει να βρίσκομαι στο δικαστήριο την ώρα που έπρεπε να θηλάσω ή να φεύγω κάθε τόσο σε επαγγελματικά ταξίδια όταν η κόρη μου με χρειαζόταν δίπλα της. 

Όσο για τις νταντάδες, πιστεύω ότι καμία δεν θα μεγάλωνε την κόρη μου όπως ήθελα. Καμία δε θα την φρόντιζε όπως εγώ. Μάλιστα, όσο περνούσε ο καιρός, αντί να συνηθίζω στην ιδέα ότι πρέπει να αφήνω το μωρό με μία ξένη γυναίκα, μου ήταν όλο και πιο δύσκολο. 

Έτσι, παρόλο που ο μισθός μου ήταν μεγάλος (λίγο μεγαλύτερος από του άντρα μου) και μόλις είχαμε αγοράσει σπίτι με δάνειο, πήρα την μεγάλη απόφαση: να παρατήσω την καριέρα για την οποία είχα πασχίσει τόσο πολύ, προκειμένου να μείνω σπίτι και να μεγαλώσω το παιδί μου. 

Μόλις το ανακοίνωσα στον άντρα μου, με αγκάλιασε σφιχτά και μου επιβεβαίωσε πως θα μας στηρίξει. Μπορεί να ζοριστήκαμε αρκετά οικονομικά και η ζωή μας να μην ήταν εύκολη στην αρχή, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Αυτό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία ήταν να είμαι κοντά στην κόρη μου. Η αγάπη μου για κείνη και ο χρόνος που της αφιέρωσα, δεν εξαγοράζεται με τίποτα κάτι που συνειδητοποιώ τώρα, είκοσι χρόνια μετά. 

Φυσικά και θαυμάζω τις γυναίκες που μπορούν να συνδυάζουν δουλειά και παιδιά, κι ακόμα περισσότερο θαυμάζω τις γυναίκες που πρέπει να δουλεύουν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, αλλά παράλληλα νιώθω δικαιωμένη για την δική μου απόφαση, και τυχερή που μπόρεσε να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος ο άντρας μου». 

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v