«Αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στη ψυχή σου»: ανάδοχη μαμά 81 παιδιών εξομολογείται

«Αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στη ψυχή σου»: ανάδοχη μαμά 81 παιδιών εξομολογείται

Ευτυχώς, αυτός ο κόσμος διαθέτει γυναίκες που τον κάνουν καλύτερο με απλές και πάρα πολύ σημαντικές πράξεις όπως στην περίπτωση της Λίντα Όουενς, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της ανοίγοντας το σπίτι και... την καρδιά της σε παιδάκια που την έχουν ανάγκη. Εδώ και 34 χρόνια έχει φροντίσει 81 βρέφη και συνεχίζει απτόητη παρά την ηλικία της.

Η 78χρονη πλέον ανάδοχη που ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής υπήρξε μαμά για πολλά παιδάκια και όπως ισχυρίζεται τα θυμάται όλα. 

«Δεν παντρεύτηκα ποτέ, ούτε απέκτησα δικά μου παιδιά» είπε η Όουενς προσθέτοντας, «Είναι ευχάριστο, πολύ ικανοποιητικό και συγκινητικό που φροντίζω αυτά τα μικρούλια».

Ενώ συνέχισε λέγοντας «Αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή σου. Έχω φωτογραφίες που μου θυμίζουν την πορεία μου όλο αυτό τον καιρό με αυτά τα παιδιά»

Πολλά από τα παιδιά είχαν μια δύσκολη αρχή στη ζωή τους. Μερικά από τα νεογέννητα έχουν εκτεθεί σε ναρκωτικά και έχουν αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της «προσωρινή μητέρα», αλλά το έργο που προσφέρει είναι μεγαλειώδες. Μια γυναίκα, η οποία υιοθέτησε ένα μωρό που φρόντιζε η Όουενς πριν από 12 χρόνια θυμάται ακόμα τις συμβουλές της και της ακολουθεί κατά γράμμα ακόμα και τώρα.

Όταν κάποιος την ρώτησε για πόσο ακόμα σκοπεύει να συνεχίσει να είναι ανάδοχη, αφήνοντας υπονοούμενα για την ηλικία της, εκείνη απάντησε «Δεν σκοπεύω να σταματήσω άμεσα. Όσο ο θεός με κρατάει γερή και μου δίνει δύναμη θα συνεχίσω».

Πηγή: cbsnews.com

v