5 φίλες (εκτός απ’ την κολλητή μας) που δεν πρέπει να λείπουν απ’ τη ζωή μας

5 φίλες (εκτός απ’ την κολλητή μας) που δεν πρέπει να λείπουν απ’ τη ζωή μας

Εντάξει, την κολλητή μας δεν την αλλάζουμε με τίποτα και κανείς δεν μπορεί να την αντικαταστήσει. Στη ζωή όμως χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους γύρω μας, να μας στηρίζουν και να τους στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε φίλες που έχουν η κάθε μία κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει, όπως και εμείς σ’ εκείνες. Φίλες, σαν τις παρακάτω:

Η συναισθηματική που ξέρει να ακούει

Σε ποιον να πεις όσα μαζεύεις μέσα σου, αν όχι στη φίλη σου που σε νοιάζεται και σ’ αγαπάει. Όχι όμως σε όποια κι όποια, αλλά σ’ εκείνη που έχει τη μεγαλύτερη ενσυναίσθηση απ’ όλες, που είναι μια δόση πιο συναισθηματική και ξέρει να ακούει χωρίς να διακόπτει, αλλά να λέει και τα σωστά πράγματα στη σωστή στιγμή. Όλες χρειαζόμαστε μια τέτοια φίλη στη ζωή μας, ειδικά αν για κάποιες φίλες μας παίζουμε εμείς αυτόν τον δύσκολο ρόλο.

Η εργατική που δε φοβάται να βάλει ένα χεράκι

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στην ανάγκη των φίλων μας για να βγάλουμε πέρα μετακομίσεις, γενικές καθαριότητες και άλλες αγγαρείες που μας φαίνονται σωστός γολγοθάς. Εκεί είναι που χρειάζεται μια φίλη που δε φοβάται να σηκώσει τα μανίκια και να σου δείξει «πως το κάνουν». Που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή της και έχει τέτοιες πρακτικές  γνώσεις που ούτε οι άντρες δεν έχουν στις μέρες μας.

Η σκεπτόμενη που έχει δική της οπτική για τα πράγματα

Καμιά φορά έχεις ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα βάλει σε τάξη όσα συμβαίνεουν σε σένα και γύρω μας και θα σου δώσει μια νέα οπτική πολύ μακριά απ’ τα χιλιοειπωμένα κλισέ που σε έχουν κουράσει. Μια φίλη με ιδιαίτερα πνευματικά χαρίσματα και κοφτερό μυαλό που δεν φοβάται να δει τα πράγματα με διαφορετική ματιά και να βρει το φως εκεί που όλα μοιάζουν θεοσκότεινα και ζοφερά.

Η γυριστρούλα που ξέρει τα καλύτερα στέκια

Πόσες φορές δεν έχεις ξεμείνει από ιδέες για την έξοδό σου και τα μέρη που συχνάζεις σου μοιάζουν βαρετά και ξαναζεσταμμένα. Τότε, μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να σε βγάλει απ’ το τέλμα: η φίλη σου που δεν βάζει πωπό μέσα κι έτσι μαθαίνει πρώτη όλα τα νέα στέκια πριν κι από τα περιοδικά. Που θα σε πάει στην πιο δροσερή αυλή της πόλης, εκεί που κάνουν τον καλύτερο λάτε κι εκεί που τα μπέργκερ είναι ζουμερά αλλά δεν… παχαίνουν!

Η έμπειρη μαμά που ξέρει τα πάντα για τα παιδιά

Εάν ήσασταν ποτέ η πρώτη στην παρέα που έκανε παιδιά ξέρετε καλά πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσετε την κοινωνική σας ζωή με την οικογενειακή. Όταν έκαναν οι φίλες σας όμως, τα βρήκαν λίγο πιο εύκολα γιατί είχαν ήδη εσάς – κάποιον να τις καταλαβαίνει. Γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε πάντα δίπλα μας μια έμπειρη μαμά, που θα μας δώσει τις καλύτερες συμβουλές και θα ακούει το παράπονό μας με την καρδιά της – όχι σα ν’ ακούει ιστορίες απ’ τον στρατό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v