Εκτός από μαμά τους, να είστε και φίλη τους - θα σας βγει σε καλό!

Εκτός από μαμά τους, να είστε και φίλη τους - θα σας βγει σε καλό!

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει από πολλούς γονείς τη φράση «Δεν είμαι η φίλη της, είμαι η μαμά της» ή «Το παιδί μου δεν χρειάζεται κάποιο φιλαράκι, αλλά έναν γονέα». Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι τα παιδιά χρειάζονται όρια για να μεγαλώσουν σωστά και αυτό είναι δουλειά των γονιών. Ωστόσο, αυτή η μαμά έχει διαφορετική άποψη και μάλιστα αναρωτιέται «Είναι τόσο κακό αν αναπτύξω μια καλή σχέση με τα παιδιά μου όπως κάνω με κάθε μία από τις σημαντικές φιλίες μου; Γιατί αυτό να είναι κακό;».

Η Destini Ann έχει έντονη παρουσία στο Tik Tok με 715.000 followers. Σε πρόσφατο βιντεάκι της όχι μόνο διαβεβαίωσε το κοινό της ότι είναι σημαντικό να είμαστε φίλοι με τα μικρά μας και περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το επιδιώκουμε.

«Γιατί να μην θέλεις να είσαι φίλος του παιδιού σου; Η φιλία αφορά την οικειότητα, την το να είσαι καλός ακροατής και υπεύθυνος, αλλά και το να μαθαίνεις τόσα πράγματα από τον άλλον... Πώς μπορώ να πειθαρχήσω το παιδί μου με σεβασμό εάν δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ μας; Πώς μπορώ να προσφέρω ασφάλεια, αν δεν υπάρχει οικειότητα; Πώς να μπορέσω να παρηγορήσω αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη;»

Για εκείνους που δεν ανησυχούν ότι μια τέτοια σχέση μπορεί να γίνει προβληματική γιατί χαλαρώνει σημαντικά όρια και στο τέλος τα παιδιά δεν σέβονται τους γονείς, η Destini κατέστησε σαφές ότι δεν χρειάζεται να είσαι είτε φίλος με το παιδί σου, είτε γονιός - μπορείς να είσαι και τα δυο.

Αναφερόμενη στο παιδί της είπε: «Ξέρω ότι είμαι μαμά - είμαι η επαφή έκτακτης ανάγκης. Αλλά ξέρω επίσης ότι αυτό το ταξίδι είναι πολύ πιο ομαλό όταν σε συναντώ όπου βρίσκεσαι και είσαι παιδί. Έτσι μπορώ να έρθω εκεί μαζί σου. Μπορώ να παίξω μαζί σου, μπορώ να γελάσω μαζί σου, μπορώ να αστειευτώ μαζί σου, μπορώ να βιώσω τη ζωή μαζί σου και να σε πειθαρχήσω, να σε διδάξω, να σε προπονήσω. Μπορώ να κάνω και τα δύο.»

Αυτή η μαμά μπορεί σαφώς να κάνει και τα δύο, και τώρα χάρη στο βίντεό της, πολλοί άλλοι γονείς  θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν και αυτοί επίσης.

Πηγή: popsugar.com

v