3 υγιεινά σνακ για τις εξορμήσεις στην παραλία με τα παιδιά

3 υγιεινά σνακ για τις εξορμήσεις στην παραλία με τα παιδιά

Κακά τα ψέμματα, όταν γίνεσαι γονιός αλλάζουν πολλά. Ένα από αυτά είναι οι άλλοτε ανέμελες εξορμήσεις στην παραλία, τότε που ρίχναμε στην τσάντα μας μια πετσέτα κι ένα καλό βιβλίο και αράζαμε στην άμμο ώσπου να βγάλουμε κάλους. Τώρα πια, οι τσάντες είναι 4-5 και είναι γεμάτες με τα απαραίτητα για τις ανάγκες των παιδιών, όπως, για παράδειγμα, το φαγητό τους.

Τα παιδιά περνούν τέλεια στη θάλασσα, αλλά το παιχνίδι και το κολύμπι δεν θέλουν μόνο καλή διάθεση και ανεμελιά, θέλουν και ενέργεια. Με λίγα λόγια, κάπου κάπου τα μικρά μας θα πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα από τη διασκέδαση για να φάνε ένα σνακ που θα τα κρατήσει χορτάτα μέχρι το κυρίως γεύμα τους, μετά το μπάνιο. Καλό είναι, λοιπόν, να μην τρώνε ό,τι να ‘ναι, αλλά μικρά υγιεινά γεύματα που δεν είναι μόνο γρήγορα, είναι και θρεπτικά.

Φρουτοσαλάτες

Τα φρούτα είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στη διατροφή ενός παιδιού αφού, εκτός από πολύτιμες βιταμίνες και ενέργεια, προσφέρουν δροσιά και ενυδάτωση. Τώρα που είναι καλοκαίρι και οι επιλογές είναι ακόμα πιο πολλές, είναι πολύ εύκολο να έχουμε μαζί μας ένα ψυγειάκι με παγοκύστες, όπου θα βάλουμε τα φρέσκα φρούτα μας για να διατηρηθούν δροσερά όσο είμαστε στην παραλία.



Έτσι, όταν έρθει η ώρα του σνακ, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορες φρέσκιες φρουτοσαλάτες μέσα σε πλαστικά ποτηράκια για να απολαύσουν τα παιδιά, σβήνοντας ταυτόχρονα την πείνα αλλά και τη δίψα τους απ’ το αδιάκοπο παιχνίδι στον καλοκαιρινό ήλιο.

Λαχταριστά σνακ τυριού

Είναι πολλές φορές που δεν προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε κάτι δικό μας κι έτσι αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά να φάνε κάτι απ’ έξω. Ειδικά στην παραλία, όμως, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες και σίγουρα όχι οι καλύτερες δυνατές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορούμε να έχουμε μαζί μας έτοιμα σνακ, ώστε να γλυτώνουμε όχι μόνο χρόνο αλλά και το εύλογο άγχος για το τι τρώνε τα παιδιά μας. 

Το ιδανικό, βέβαια, είναι να τους δίνουμε σνακ που εκτός από χορταστικά είναι και θρεπτικά. Τα μπαστουνάκια τυριού NOYNOY Gouda Bars από φρέσκο αγελαδινό γάλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνη B12 και πρωτεΐνες. Είναι κατάλληλα για παιδιά στην ανάπτυξη, αλλά και για μεγάλους που θέλουν ένα γρήγορο και νόστιμο κολατσιό. Επιπλέον, είναι ό,τι πρέπει για παιδιά που θέλουν να τσιμπήσουν χωρίς να σταματήσουν το παιχνίδι ενώ είναι και βολικά για εμάς, αφού κυκλοφορούν σε πρακτικές συσκευασίες που μπορούμε να πάρουμε παντού.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αράξουμε όλοι μαζί κάτω απ’ την ομπρέλα και να κολατσίσουμε οικογενειακώς. Τα NOYNOY Gouda Dips είναι τα θρεπτικά σνακ τυριού της ΝΟΥΝΟΥ με την εύχρηστη συσκευασία, που συνοδεύονται από τραγανά κριτσίνια για να βουτάμε ξανά και ξανά

Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο

Επειδή δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να κουβαλάμε πολλά πράγματα μαζί μας στην παραλία, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας πρωτότυπα και υγιεινά μικρογεύματα.

Ένα απλό μήλο, που αντέχει και στη ζέστη, μπορεί να γίνει η τέλεια βάση για μια πεντανόστιμη και γεμάτη ενέργεια λιχουδιά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε μαζί μας ένα βαζάκι με φυστικοβούτυρο κι ένα μαχαιράκι. Όταν είναι ώρα για κολατσιό, κόβουμε το μήλο σε φέτες μεσαίου πάχους, αλείφουμε με φυστικοβούτυρο και ιδού! Ένα γρήγορο, εύκολο και χορταστικό σνακ για τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις με τη διατροφή των παιδιών επειδή δεν είμαστε στη βολή του σπιτιού μας. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα εξαρετικά νόστιμες και εγγυημένα υγιεινές.

v